Back to top

Albán József: Húsvéti kalauz

Publikálva: 2020, április 1 - 10:55
Tizenhat év után nagy örömmel nyújtjuk át Olvasóinknak az ismert Böjti kalauz „folytatását”. A Húsvéti kalauz célja, hogy a napi liturgikus igehellyel, annak rövid kommentárjával, valamint szentek, írók, költők, filozófusok ide illő gondolataival lehetővé tegye az Olvasó számára, hogy a nagyböjt negyven napja után örömmel járja végig a dicsőséges és allelujás ötven napot is.
Albán József: Húsvéti kalauz

»2004-ben jelent meg kiadónknál a Böjti kalauz. A bevezetőjében akkor ezt írtuk: „A nagyböjti időszak elsődleges célja a húsvéti misztérium megünneplésének előkészítése…; …A Böjti kalauz segítségével szeretnénk végigvezetni a Kedves Olvasót a nagyböjti időszakon.” Tizenhat év után nagy örömmel nyújtjuk át a „folytatást”, azaz inkább a beteljesedést: a Húsvéti kalauzt. Belső logikája ugyanaz, mint az előző kiadványé: a napi liturgikus igehellyel, annak rövid kommentárjával, valamint szentek, írók, költők, filozófusok ide illő gondolataival lehetővé tenni az Olvasó számára azt, hogy a nagyböjt negyven napja után örömmel járja végig a dicsőséges és allelujás ötven napot is.

Fontos ugyanis, hogy a feltámadás öröme kitartó öröm legyen. Csak akkor válik megtartóvá is…

XVI. Benedek pápa írta: „Krisztus feltámadása - ha használhatjuk az evolúció elméletének nyelvezetét – a legnagyobb mutáció, a legdöntőbb ugrás egy teljesen új dimenzió felé, amely az élet és annak fejlődése hosszú történelmében valaha is történt ugrás egy teljesen új rendbe.”

S ebben az új rendben mi is helyet szeretnénk kérni… Kívánom, hogy ez a kis könyvecske segítsen mutatni az utat, amelyen napról napra együtt lehet járni a Feltámadottal!
Krisztus feltámadt! Alleluja, alleluja, alleluja!«

Albán József

A könyv ára: 4,90 Eur, Megrendelhető: 0948057508 vagy office [at] remeny.sk

Ezt már olvasta?

Cookies