Jelenlegi hely

Alapiskolások a bolygónkért

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 1 - 06:12 | Oktatás
A Föld napja eseménysorozatából a Vámbéry Ármin Alapiskola 2.C osztályos tanulói sem maradhattak ki.
Alapiskolások a bolygónkért

Április 23-án, hétfőn kora reggel kezdetét vette az egész délelőtt tartó rendezvénysorozat. Az első órán egy ismeretterjesztő kisfilmet néztünk meg a „Föld az éltető otthonunk” címmel. Ezek után rövid vitafórumot tartottunk, ahol próbáltunk ötleteket, javaslatokat felsorakoztatni arra, hogy hogyan tudnánk védeni otthonunkat, a Földet.

Érdekesebbnél érdekesebb elképzelések kerültek terítékre. Amiben azonban mindannyian megegyeztünk az az volt, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan, és nem folytatható tovább! Az emberek elfelejtik, hogy a közös bolygónkból csak egy van, ezért oltalmazni kell. Vissza kell szorítani a mértéktelen szemétfelhalmozást, valamint szelektíven kell gyűjteni a hulladékot, ami által újrahasznosíthatóvá válhat a szemét.

Elhatároztuk, hogy példát fogunk mutatni, mind a kisebbeknek, mind a felnőtteknek egyaránt. A vitafórum végeztével megalapítottuk a „Föld védelmezői” csoportot, és egy közös logóval ellátott fejdíszt készítettünk. A nap folytatásában a tettek mezejére léptünk, felszedtük a mások által oly könnyelműen eldobott szemetet. Kezdetnek iskolánk szűkebb környezetét vettük célba. Nagy lelkesedéssel és odaadással vetettük bele magunkat a munkába. Rövid idő alatt több zsáknyi szeméttől sikerült megszabadítani a természetet. A fáradságos munka után visszatértünk fő bázisunkra, az osztálytermünkbe.

Pihenésképp játékos feladatokat oldottunk meg és elkészítettünk egy figyelemfelkeltő plakátot, melyet az osztályunk elé függesztettünk ki, buzdítva ezzel társainkat a környezetvédelem fontosságára. Az újonnan megalakult szövetség nem fejezi be munkáját. Az év több napján is szervezünk ilyen megmozdulásokat, melyeken más osztályokat is szívesen látunk.

Jóleső érzéssel nyugtáztuk a napot, mert mi is tudtunk tenni otthonunkért, a Földért.

(varmin.eu)