Jelenlegi hely

Adventi koszorúkészítő verseny a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 2 - 13:16 | Oktatás
Adventi koszorúkészítő versennyel vette kezdetét az év talán legszebb négyhetes időszaka a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában.
Adventi koszorúkészítő verseny a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában

A hatodik alkalommal megrendezett megmérettetés nem veszt népszerűségéből, hiszen idén 90 diák nevezett be, és 45 kreatív koszorúból kellett kiválasztani a három legszebbet.

Ebben az évben a szervezők három kategóriát hirdettek meg. Klasszikus és extravagáns,  valamint csak természetes anyagokból készülő koszorúval lehetett nevezni. Az ünnepi verses-zenés megnyitó után két órájuk volt a diákoknak, hogy megalkossák az advent egyik jelképét. Szemet gyönyörködtető alkotások sora készült el a megadott idő alatt. A klasszikus koszorúk főleg piros és fehér színben, valamint aranyban pompáztak, az extravagánsok között előfordult rózsaszín és fehér alap is, a természetes anyagokban bővelkedők készítéséhez pedig tobozt, faalapot, különböző bogyókat és terméseket használtak. 

A tanárokból és diákokból álló pontozó zsűrinek olyannyira nehéz dolga volt, hogy több kategóriában még különdíjat is kiosztottak.

Az esemény zárásaként még egy adventi verset és egy karácsonyi dalt hallgathattak meg a versenyzők  az időközben elkészült iskolai adventi koszorú mellett.

Szöveg és fotó: -kl-