Back to top

Zuzana Čaputová kinevezte a Heger-kormányt

Publikálva: 2021, április 1 - 12:29
Zuzana Čaputová államfő csütörtökön az elnöki palotában kinevezte Eduard Heger új kormányát, már csak a munkaügyi miniszter személye hiányzik – írja a TASR.
Zuzana Čaputová kinevezte a Heger-kormányt

A kormányválság a Szputnyik V vakcina megvásárlása után éleződött ki, a koalícióban azonban már régóta érezhető volt a feszültség. A Szputnyikkal egyébként azóta se kezdtek el oltani, regisztrálni sem lehet rá.

Nagy változások nem történtek.

Igor Matovič volt miniszterelnök a pénzügyminiszteri székbe ülhet át, egyúttal miniszterelnök-helyettes is lesz. Az egészségügyi minisztérium élére Vladimír Lengvarský, a rózsahegyi központi katonai kórház igazgatója került. Milan Krajniak munkaügyi miniszternek egyelőre nincs utódja, ide a Sme Rodina jelöl majd, addig Doležalhoz kerül a minisztérium vezetése.

A többi poszton nem történt változás, Jaroslav Naď marad a védelmi miniszter, Roman Mikulec a belügyminiszter, Ján Mičovský a földművelésügyi, Ján Budaj a környezetvédelmi, Natália Milanová pedig a kulturális miniszter. Doležal vezetheti tovább a közlekedésügyi minisztériumot, Štefan Holý miniszterelnök-helyettes marad. Visszatér Branislav Gröhling az oktatási, Ivan Korčok pedig a külügyi tárca élére. Sulík vezeti a gazdasági tárcát, egyben miniszterelnök-helyettes is lesz, Kolíková maradhat igazságügyi miniszter, Veronika Remišová pedig a régiófejlesztésért felel továbbra is.

LB / TASR / Felvidék.ma

Ezt már olvasta?

Cookies