Back to top

Zsolnán sem sikerült

Publikálva: 2016, április 8 - 20:10
Negyedik sorozatbeli mérkőzésén szenvedett vereséget a DAC, 4:0 arányban maradt alul a zsolnai csapattal szemben.

Nem kedvezett az időjárás, a beígért eső a mérkőzésre érkezett meg. A DAC csapatába visszatért Ljubicic és Kwin, Szarka Ákos bokasérülés után még nem épült fel.

Hatalmas helyzet adódott Stephens előtt a 3. percben, a hazai velem nem értette meg egymást, és egy remek indításból a DAC támadója indulhatott kapura, de Volešák kapuja fölé lőtt. A másik oldalon Hlohovský kapott egy indítást a hátvédsor mögé, de a DAC védelme a helyén volt. A 21. percben megszületett a mérkőzés első találata, egy beadás után éles szögből Diaz labdája kötött ki a hálóban – 1:0. A gól után próbált válaszolni a DAC, de komoly lehetőségei nem adódtak. Többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, több hibával mindkét oldalon. A 34. percben a tizenhatos előtt Pačinda remekül vette le a labdát, egyből kapura lőtt, de Volešák a helyén volt. A 42. percben Stephens cselezte be magát ügyesen a tizenhatosba, lövését a hazai kapus szögletre mentette.

A második játékrészben azonnal helyzettel kezdett a DAC, a 47. percben Ľupták eresztett meg egy lövést, de a kapus bravúrral hárított. Két perccel később Pačinda Lövése szállt fölé. Nagy helyzet maradt ki a zsolnai oldalon, az 55. percben Mabouka beadása után Hlohovský fejelt a kapu fölé. Négy perccel később ismét Mabouka passzolt középre, Paur fejesét Tujvel szögletre hárította. A 67. percben Ľupták iramodott meg a középpályán, lövését Volešák kapus hárítota. Egy perccel később tovább növelte előnyét a Zsolna, Špalek Tujvel kapus lába között talált a kapuba – 2:0. Hiába próbálkozott a DAC, a hazaiak lőtték a gólokat. A 80. és 82. percben Mabouka beadása után a csereként beállt Haskič fejelt a kapuba – 4:0. A 85. percben Pačinda próbálkozott lövéssel, de Volešák bravúrral hárított. A végére megszületett a szépítő találat, a 90. Percben Pačinda talált a hálóba.

Sorozatban negyedszer szenvedett vereséget a DAC, a zsolnai kupamérkőzés és a Nagyszombat-Slovan elleni bajnoki után Zsolnáról ismét pont nélkül térnek haza a sárga-kékek.

Zsolna – DAC 4:1 (1:0)

Gólszerzők: Diaz (21.), Špalek (68.), Haskič (80., 82) – Pačinda (90.)

Sárga lapok: Brašeň (43.), Živkovič (75.), Ljubicic (79.) – Králik (36.), Letič (40.)

1365 néző

Zsolna: Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Letič – Pečovský, Diaz – Špalek (Hancko, 85.), Škvarka (Michlík, 61.),  Hlohovský – Paur (Hasakič, 73.)

DAC: Tujvel – Brašeň (Živkovič, 63.), Michalík, Kwin (Horváth B., 65.), Davis – Huk (Polievka, 76.), Ljubicic – Sarr, Ľupták, Pačinda – Stephens

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies