Back to top

Zöld pihenőzónát létesítenének

Publikálva: 2021, április 28 - 08:35
Soron kívüli, 21. ülését tartotta április 27-én városunk képviselő-testülete. A csupán három pontból álló tanácskozás alig negyedórás volt.
Zöld pihenőzónát létesítenének

Amint azt a testületi ülés elején dr. Hájos Zoltán polgármester jelezte, azért is hívták össze a képviselőket, hogy a város beadhasson egy az energetikai szolgáltatások fejlesztését megcélzó, s időben megszabott pályázatot.

Elsőként azonban a Sikabony kataszterében található, a Szlovák Földalap kezelésében lévő parcellák Dunaszerdahely Város tulajdonába történő díjmentes átruházását fogadták el.

Ezzel lényegében a gokartpálya melletti területet, illetve a gokartpályát szeretné megfelelő módon hasznosítani a város. Magyarán a kevés zöldterületet növelve ott egy zöld pihenőzónát szeretnének kialakítani,

jelezte a polgármester. Hogy a megvalósításhoz nekikezdhessenek, elsősorban a terület tulajdonjogi rendezésére volt szükség. 

Második pontként jóváhagyták „Az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó stratégia kidolgozása Dunaszerdahely város részére” megnevezésű pályázat keretén belül elkészült stratégiai dokumentumot. A tervezet célja a környezettudatosság – a város, az önkormányzat szintjén is.

Végül, harmadik pontként került terítékre az az április végén záródó pályázat, ami miatt a testületet összehívták, s amely egy speciális célú energiaaudit kidolgozására ad lehetőséget. A majd hetvenezer eurós költségvetésű projektbe a városnak így csupán öt százalékkal kell pályáznia. Az energetikai szolgáltatások ilyen fejlesztésével Dunaszerdahelynek lehetősége nyílik számos középület, óvodák és iskolák épületének energiagazdálkozását optimalizálni.

A testület az összes pontot egyhangúlag megszavazta. Legközelebb május 11-én üléseznek a városatyák.

(nagy)

Ezt már olvasta?