Back to top

Zenés irodalmi műsorral ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját

Publikálva: 2021, január 22 - 16:15
A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középiskolában minden évben zenés irodalmi műsorral ünneplik meg a Magyar Kultúra Napját, annak ellenére, hogy nem piros betűs nap a naptárban. A digitális oktatás bevezetése miatt idén a megemlékezés más fajtáját voltak kénytelenek választani.
Zenés irodalmi műsorral ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját

Az irodalomszerető diákok Nyáry Krisztián Általad nyert szép hazát c. könyve alapján egy rövid videó-összeállításban elevenítették fel nemzeti énekünk történetét. Megemlítették többek közt, hogy Kölcsey sajnos soha nem tudhatta meg, kiváló műve egyszer mindenki által ismert nemzeti himnuszunkká válik.

A virtuális műsorban, amelyet a diákoknak tanáraik levetítettek az online magyarórákon, elhangzott továbbá néhány érdekes információ a költemény megzenésítésének kalandjairól is.

Az ünnepi videót, melyben az iskola egykori magyar kultúra napi rendezvényein készült fotók, és a témával kapcsolatos kordokumentumok váltogatják egymást, ezúttal a Budapesti Fesztiválzenekar formabontó előadása zárta, a megszokott közös Himnusz-éneklés helyett.

​-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies