Jelenlegi hely

Zanzibár kicsit másképp

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, március 13 - 07:41 | Kultúra
Örzsik Ödön kiállítása fényt és meleget hozott az egyébként esős, hideg napba. Múlt héttől tekinthető meg a Zanzibár kicsit másképp című kiállítás a Gallery Nova termeiben.
Zanzibár kicsit másképp

Volner Boros Erika énekével indult a kiállításmegnyitó, majd Jana Svetlovská és Gútay László mutatták be a civilben gyermekorvos Örzsik Ödönt. Örzsik doktor gyermekkorától érdeklődik a fotózás iránt, különböző kiadványok, majd az utóbbi tíz évben a TASR hírügynökség külsős fotósa. Nagy kedvence a sport, különösen a foci, a közelmúltban pedig szinte beleszeretett a dióspatonyi Malkia Parkba; az ott élő állatok gyakran szerepelnek felvételein. Szeret utazni. Utazásai során azonban nem csak a kötelező turistalátványosságok kerülnek lencséje elé; a helyiek életét, örömeit és bánatát ugyanolyan érzékeny szemmel látja.

A Csallóközi Népművelési Központ Gallery Nova kiállítótermébe most Zanzibárt hozta el. A kedvelt üdülőhelyen készült felvételek pedig hű tükrei az ottani életnek - annak napos és árnyékos oldalának egyaránt. Szegénység és nyugalom, alázat és öröm köszönnek vissza kiállított fényképeiről.

A kiállítás a hónap végéig, március 27-ig tekinthető meg, tekintettel az országban kialakult helyzetre, csupán egyéni látogatás engedélyezett.

A tárlat a Nagyszombat megye által fenntartott Csallóközi Népművelési Központ szervezésében készült.

Nagy Gyula felvételei a megnyitón készültek.

ŽOS

Címkék: Gallery Nova