Back to top

Zalaegerszegen járt városunk küldöttsége

Publikálva: 2023, szeptember 12 - 07:01
Városunk képviseletében a Karaffa Attila alpolgármester vezette delegáció utazott Zalaegerszegre, Balaicz Zoltán polgármester meghívására a jótékonysági Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai teríték 2023 programsorozatra szeptember 8–11. között. A Dacolók dunaszerdahelyi csapata vaddisznógulyást készített és osztott szét.
Zalaegerszegen járt városunk küldöttsége

„A vendégek fogadásához a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjai álltak sorfalat, majd a vadászkürt hívó jelzése és a himnusz elhangzása után a házigazda város nevében Balaicz Zoltán elmondta, Zalaegerszegnek fontos törekvése, hogy aktív és szoros kapcsolata legyen a határon túli magyar közösségekkel, így testvérvárosunk van Erdélyben, Kárpátalján, Muravidéken, és 2017 óta már a Felvidéken is. A polgármester együttérzéssel köszöntötte a legnehezebb helyzetben lévő Beregszász küldöttségét, a kárpátaljai magyaroknak többször nyújtott karitatív segítséget a zalai vármegyeszékhely” – írta a Zala vármegyei hírportál, a zaol.hu.

„A barátság mellett az örök európai értékek, egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése, valamint a jövő közös építése iráni elkötelezettség köti össze ezeket a társaságokat, közösségeket, zárta beszédét a polgármester. Ehhez a gondolatmenethez kapcsolódóan szólaltak fel a küldöttségek képviselői is, akik ugyancsak hangsúlyozták: nyomon követik egymás sorsát, az egymással kötött barátságot nagy becsben tartják. S tudják azt is, hogy szükségben, békében mindig számíthatnak egymásra” – folytatja a zalai hírportál. 

Karaffa Attila a megnyitón átadta Hájos Zoltán polgármester üdvözletét Balaicz Zoltánnak és a zalaegerszegieknek. Egyben megköszönte a meghívást, illetve kiemelte a közös értékek mentén létrejött kapcsolatokat, „amelyek összekötnek bennünket ez pedig kereszténységünk és magyarságunk. Reményemet fejeztem ki, hogy városunkban hallhatjuk majd a jövőben a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekart, illetve vendégszereplésre várhatjuk a Hevesi Sándor Színház társulatát” – mondta el a dunaszerdahelyi alpolgármester. 

A Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai teríték 2023 egyik legnépszerűbb programja a jótékonysági vadfőzés, ezen idén 91 főzőcsapat volt jelen. Átlagosan 6–8 csapattaggal számolva a főzésben részt vevők száma megközelítette a 600 főt.

A jótékonykodók 4336 támogatói jegyet vásároltak meg, így összesen 2 168 000 forintnyi összeg folyt be, ezzel a zalaegerszegi idősotthonokat segítik. 

A versenyt a rendőrség csapata nyerte meg, a dunaszerdahelyi Dacolók csapata pedig különdíjban részesült.

További képek Zalaegerszeg város oldalán itt érhetők el.

(Forrás: zaol.hu/dszi)

Ezt már olvasta?

Címkék: testvérváros
Cookies