Jelenlegi hely

Zajlik a sportpályák felújítása

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, július 20 - 11:14 | Hírek
A város öt alapiskolai sportpályájának felújításáról számol be a ma7.sk. A modernizáció a 2018-as esztendő egyik legjelentősebb fejlesztési beruházásai közé tartozik a városban. Az önkormányzat az idei költségvetésben mintegy 350 ezer eurót különített el erre a célra. A sportpályák teljes revitalizációja fokozatosan történik meg, a modernizáció első szakaszában a futópályák újulnak meg.
Zajlik a sportpályák felújítása

A kivitelező már nekilátott az elöregedett, elhasználódott iskolai futópályák felújításának. A régi salakréteget minden pályán felszedték. "A sportpályák modernizálása már időszerű és elengedhetetlen volt. A salakpályát több helyen benőtte a gyom, a karbantartásuk pedig körülményes és költséges volt. A Smetana ligeti alapiskolában ezért már nem is használták a pályát sportolásra. A salakréteg eltávolítása után az egész felületen kiépítjük a vízelvezető rendszert, amelyre 22 centiméter vastagságban sóderréteg kerül. Végül az egész pályát gumiréteggel vonjuk be, mert ez jó vízelvezető lesz" – mondta Dömény Ľubomír, a városi hivatal beruházási osztályának vezetője. 

A modernizált futópályák nemcsak biztonságosabbak lesznek, hanem a puhább talaj a futók ízületeit is kíméli. "Szeretnénk megfelelő feltételeket biztosítani a sportolásra. A modern pályákra szükség van, a diákoknak elengedhetetlen a mozgás. A sportot azonban nemcsak a diákok, hanem a lakosság körében is szeretnénk népszerűsíteni, az iskolák sportpályái ugyanis a nagyközönség előtt is nyitva állnak" – tájékoztatott Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere. 

Az iskolák sportpályáit délutántól estig a lakosok is használják, több futópályára rendszeresen járnak futni. Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Klub elnöke a Jilemnický utcai alapiskola futópályáját használja.

"Már tapasztaltam, hogy megkezdődött a modernizáció, a salak helyett most ideiglenesen a füvön futunk. Elég sokan járnak ide futni, az emberek igénylik a sportolási lehetőséget. Én örülök, ha jobb körülmények között sportolhatunk majd, mert a focin kívül más sportok támogatására is szükség van. Nagyon jó lenne még megoldani a világítást is a pályán, mert sokan csak munka után, később tudnak jönni. Érzékelő világítótesteket lehetne felszerelni, így valószínűleg még többen járnának futni" – mondta Vajas Roland. 

A Kodály Zoltán Alapiskolában eddig nem volt, ezért most új futópálya épül. A modernizáció során a távolugró szektorok is ugyanolyan új felületet kapnak mint a futópályák. A fejlesztés szeptember 1-re, az új tanév kezdetére befejeződik. Az iskolai sportlétesítmények modernizálása jövőre a labdajátékokra szolgáló sportpályák felújításával folytatódik.

Forrás: ma7.sk