Back to top

Zajlik a kilencedikesek reprezentatív tudásszintfelmérése

Publikálva: 2021, május 31 - 19:44
Tegnap kezdődött és június 11-ig tart a kilencedikesek tudásszintjének felmérése matematikából és az oktatási nyelvből. Idén nem lesz országos tesztelés, helyette egy reprezentatív mintán végzik el a felmérést, amelybe mintegy 500 alapiskola és nyolcosztályos gimnázium 13 000 tanulója kapcsolódik be.
Zajlik a kilencedikesek reprezentatív tudásszintfelmérése

A monitor célja az idei tanévben az, hogy teszteljék a kiválasztott diákok tudását a járvány második hulláma és a távoktatás után.

A felmérésbe az ország minden szegletéből bekapcsolódik egy-egy iskola.

A reprezentatív mintában képviseltetni fogják magukat a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók, a nagyobb és kisebb iskolák, valamint a szlovák és a magyar tanítási nyelvű iskolák is. Ez utóbbiak diákjai minden anyagot magyar nyelven kapnak meg.

A tesztelésre a kiválasztott iskolákban május 31. és június 11. között kerül sor. Az egyes tanintézmények szabadon választhatnak időpontot ebben a kéthetes időintervallumban.

„A diákok kitöltenek majd egy kérdőívet is, melynek célja annak kiderítése, hogy mit gondolnak az idei távoktatásról, és milyen tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban. A tanulók válaszait fontos információként fogjuk kezelni, melyek lehetővé teszik számunkra az elmúlt hónapokban zajló távoktatás kiértékelését” – közölte Branislav Gröhling oktatási miniszter.

TASR / Felvidék.ma

Ezt már olvasta?

Címkék: monitor