Jelenlegi hely

Záhumenský a Karvinához távozik

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 4 - 13:24 | DAC hírek
A huszonhárom éves védő a cseh élvonal 15. helyezett csapatánál tölti a tavaszt.
Záhumenský a Karvinához távozik

Timotej Záhumenský (szül. 1995. július 17-én) nyugati szomszédunknál folytatja pályafutását. A besztercebányai labdarúgás neveltje, aki a múltban a pozsonyi Slovanban, Szakolcán, Somorján és Aranyosmaróton is futballozott, féléves kölcsönjátékra az MFK Karviná együtteséhez távozott. A zöld-fehérek elővásárlási joggal rendelkeznek a játékosra.

Az Újbányáról (Nová Baňa) származó, szorgalmas és megbízható, bal lábas játékos tavaly januárban érkezett Dunaszerdahelyre, amikor is 2020-ig szóló szerződést kötött a DAC-cal. A Csallóközben eltöltött egy éve alatt főleg szélső védőként kapott szerepet, összesen pedig 19 bajnoki találkozón lépett pályára. Az Európa-ligában két, a Slovnaft Cup keretein belül pedig további négy találkozón húzta fel a sárga-kék mezt.

A Karviná a szintén Fortuna Liga névre hallgató cseh élvonal utolsó előtti, 15. helyén áll. Az ősszel egykori védőnk, Kocsis Gergő is Záhumenský új munkaadójánál szerepelt. Norbert Hrnčár vezetőedző védenceinek fő célja az bennmaradás kivívása lesz tavasszal.

Forrás: fcdac.sk