Jelenlegi hely

XX. Csallóközi Színes Ceruzák – vándorkiállítás

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 20 - 15:21 | Kultúra
Az óvodáskorú gyermekek idén lezajlott nemzetközi képzőművészeti versenyének legszebb munkáiból rendezett kiállítását, az immár jubileumi, XX. Csallóközi Színes Ceruzák vándorkiállítást a gyermekek és felnőttek Szlovákia határain kívül is megtekinthetik.
XX. Csallóközi Színes Ceruzák – vándorkiállítás

A győri József Attila Művelődési Házban 2019. szeptember 11-én került sor az első kiállítás megnyitójára, amelyen óvodás gyermekek, tanárok, szülők és nagyszülők is részt vettek. A nemzetközi verseny szervezőinek nevében a jelenlévőket a zsűri tagja Kováčiková Gitka nyugalmazott óvodapedagógus köszöntötte. Különösen értékes volt az oktatóknak címzett, az óvodai létesítményekben alkalmazott művészeti oktatás módszertanáról szóló beszéde. Jelenlétével megtisztelt minket Győr város képviselője Diligens Tibor, aki a Csallóközi Színes Ceruzák nagy tisztelője. Zenés, táncos előadásukkal a helyi óvoda gyermekei színesítették az ünnepséget, a gyönyörű rendezvény fénypontja a Hangraforgó művészeti duó vonzó, professzionális éneke és hangszeres előadása volt, amely nemcsak a gyermekek közönségét célozta meg. A Csallóközi Színes Ceruzák vándorkiállítása nagyon sikeresen indult, reméljük, hogy ez így is fog folytatódni. Zárójelben ezzel a kitűnő intézménnyel ebben az évben ünnepeljük együttműködésünk tizenötödik évfordulóját.

Ha elmulasztották a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban megrendezett kiállítást, akkor legalább annak egy részét Győrben, októberben Nagymegyeren (Corvin Mátyás Kulturális Központ) és decemberben Somorján (VMK) megtekinthetik.
A győri József Attila Művelődési Házban a vándorkiállítás 2019. szeptember 26-ig tekinthető meg.

preklad: Ingrid Láng
Foto: žos- jAs