Back to top

Xisco Muñoz vezetőedző új szerződést írt alá

Publikálva: 2024, május 4 - 15:23
Xisco Muñoz a jelenlegi idény után is marad a DAC szakvezetője, új, két évre szóló szerződést kötve a klubbal.
Xisco Muñoz vezetőedző új szerződést írt alá

Folytatódik a DAC és Xisco Muñoz együttműködése! A spanyol tréner két esztendőre szóló kontraktusban állapodott meg a klub vezetőségével, amelyet ma délután írt alá. Az eredeti szerződése a jelenlegi idény végéig szólt.

„Az elmúlt hetek során több megbeszélést is tartottunk Xiscoval a csapat következő lépésekben való fejlesztéséről. Egyetértettünk abban, hogyan szeretnénk új szintre emelni az együttest az eltökéltség és az intenzitás tekintetében. Mióta Xisco a gárda vezetőedzője, bár az átalakulási szakaszban vagyunk, sokkal stabilabbá váltunk, ami 7 kapott gól nélküli mérkőzésben és 2 elveszített bajnoki találkozóban – a téli szünet előtt a Slovan otthonában és Nagyszombatban a rájátszás elején – mutatkozott meg. Jó játékosok alkotják a csapat gerincét és a nyáron néhány kinézett erősítések leigazolásával bízunk benne, hogy sikeresek lehetünk az elkövetkező szezonokban. Egyezségre jutottunk a vezetőedzővel a szerződése további 2 idényre szóló meghosszabbításában” – jelentette ki a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

 

„Nagyon boldog vagyok. Az első perctől érzem, hogy a klubnál dolgozó emberek pontosan tisztában vannak vele, mit akarnak elérni. A tulajdonossal, a klub vezetőségével és a munkatársakkal való beszélgetések során egy hullámhosszon vagyunk, ami az ambíciókat és a futball iránti szenvedélyt illeti. Az ember életében fontos, hogy a környezete ugyanolyan értékrenddel rendelkezzen, és Dunaszerdahelyen pont ezt találtam. Az itteni közeg rendkívül barátságos, nekem és az egész stábomnak is teljes támogatást nyújt. Ez a menedzsmentre, a játékosokra és a szurkolókra is igaz, nekik köszönhetően otthon érzem magam. Az elmúlt hét hónap a mindennapi kemény munkáról szólt és az elkövetkező időszakban is ez vár ránk, mert javulnunk kell, lépésről lépésre haladva előre. Csak így vagyunk képesek megvalósítani az ambíciókat és beírni magunkat a klub történelmébe” – mondta a szerződés aláírását követően a Manacor városában született 43 esztendős szakvezető.

Xisco Muñoz 2023. november 19-től irányítja együttesünk szakmai munkáját, eddig 15 bajnoki és 1 kupamérkőzésen ült együttesünk kispadján. Ezeken 6-7-3-as mérleget ért el, 19:14-es gólarány mellett.

A vezetőedző mellett Xisco Muñoz asszisztense, Roberto Cuesta Roman is új szerződést írt alá, amely úgyszintén a 2025/26-os idény végéig szól.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Xisco Muňoz, DAC
Cookies