Jelenlegi hely

Winter Salon Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 8 - 12:50 | Kultúra
Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Winter Salon c. kiállítás az NFG-ben.
Winter Salon Dunaszerdahelyen

A kortárs művészek bemutatása a célja az immáron második alkalommal megrendezett kiállításnak, amellyel kapcsolatban annak ötletgazdája, Tóth Helen árult el többet portálunknak. 

"Karácsony közeledtével idén is megtartjuk a tavaly nagy sikert aratott Winter Salon névre keresztelt képvásárt. Bemutatjuk a hazai kortárs képzőművészek festményeit illetve rajzait, melyet meg is vásárolhatnak az érdeklődők. A kisebb méretű képeké lesz a főszerep, hogy azok szépen elférjenek a fa alatt! Az ajándék ne legyen mű, inkább egy hazai művész által megalkotott mestermű! Huszonöt alkotó vesz részt a tárlaton, akiket az köti össze, hogy velem jártak együtt a pozosnyi képzőművészeti közép-, vagy főiskolára, vagy munkásságom során ismerkedtem velük meg" - árulta el a fiatal képzőművész.

Továbá Tóth olyan fiatal akademikus festőket, grafikusokat szólított meg, akik munkáját ismeri és figyelemmel követi. Vannak a prágai, pesti és besztercebányai alkotók is. "A kiállítás lényege, hogy kisebb méretű alkotásokat vásárolhassanak meg a látogatók, megengedhető áron. Továbbá a fővárosi magaskultúra városunkba való integrálása."

A kiállítás december 13-ig tekinthető meg.