Back to top

Vojtech Milošovič – a diplomás hálóőr

Publikálva: 2016, május 15 - 11:48
A DAC kapusa, Vojtech Milošovič bebizonyította, hogy az egyetemi tanulmányokat sem lehetetlen összehangolni a hivatásos sportolói pályafutással. Szerdán letette az államvizsgát a Nagyszombati Egyetem Jogi Karán, és június végén magiszterré avatják.

Nem sok főiskolai végzettséggel rendelkező játékost találunk a Fortuna Liga mezőnyében. Ugyanez igaz a DAC jelenlegi és egykori játékosaira is, de azért akadnak kivételek. A sárga-kék mezben az első ligát is megjárt futballisták közül például a legendás támadók, Tóth László és Medgyes József, a későbbiek közül Martin Kuna, Richard Trutz, Cséfai Tibor, Marián Tomčák, Peter Struhár, vagy klubunk egykori játékosa és edzője, jelenlegi sportigazgatója, Németh Krisztián is rendelkezik diplomával.

„Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Erős akarat és kitartás kell hozzá,” mondja Vojto Milošovič annak margójára, hogyan lehet összehangolni a főiskolai tanulmányokat a profi sportolók edzés- és mérkőzésprogramjával. „Elsősorban örülök, hogy sikeresen lezártam az öt év tanulmányait, hiszen ez nem volt egy könnyű időszak. Az iskola egyáltalán nem ment a labdarúgás kárára, csak nagyon kevés edzést hagytam ki, azokat is az államvizsgák abszolválásakor. Szerencsére az edző megértő volt velem. A legtöbbet menyasszonyomnak, Miškának köszönhetek, akinek nagy szerepe van abban, hogy elvégeztem az iskolát. Csoporttársak voltunk, mindig tőle szereztem meg a jegyzeteket. Nélküle csak nagyon nehezen boldogultam volna. Viszont tanulni magamnak kellett, minden szabad percemet ennek rendeltem alá,” teszi hozzá mosolyogva.

A huszonhárom éves hálóőrünk az egyetemi tanulmányok során ismerte meg élete párját is. Menyasszonyával, Miškával három éve vannak együtt, pont az államvizsgák napján ünnepelték az évfordulójukat. Lassan már az esküvői dallamok is felcsendülhetnek - június 4-én, a bikszárdi (Buková) római katolikus templomban mondják ki a boldogító igent. A fiatalok promóciós ünnepségére június 23-én kerül sor. És ezután? „Szívesen megcsinálnám a doktorit is, akár egy éven belül. Bízom benne, hogy ez már nem lesz annyira időigényes,” ecseteli terveit a 195 cm magas kapus, aki az aktuális idény előtt érkezett hozzánk Szencről. 

(fcdac.sk)

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies