Jelenlegi hely

A víz az élet – egy természet inspirálta kiállítás

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 21 - 21:37 | Kultúra
Farkas Szakáll Mária tárlatával nyitották meg hétfőn a Csemadok kulturális hetét városunkban, az alapszervezet Bacsák utcai székházában.
A víz az élet – egy természet inspirálta kiállítás

A dunaszerdahelyi születésű, jelenleg fotózással és festészettel foglalkozó szabadúszó képzőművész műveinek bemutatójára sokkal többen voltak kíváncsiak, mint amennyien a kiállítótérbe befértek volna. 

A csoportos és önálló kiállításokkal idehaza és külföldön is szereplő Farkas Szakáll Mária szerint a mostani rendhagyó, kamarajellegű tárlatán a strasbourgi kiállítása képeit tekintheti meg a nagyközönség. A tárlat pedig a vízről szól, „a víz az élet” momentumait járja körbe, s a természet inspirálta ötletekből feltöltődött mondanivaló áll a középpontban.

A kulturális hét keretében november 22-én (csütörtökön) a Lúdas Matyi c. színpadi játékot mutatják be a Fókusz Gyermekszínpad előadásában, ugyancsak a Csemadok házban, illetve november 23-án (pénteken) 17.30 órakor Balázs Lilla: Láni, látszani, láttatni – az iszlám követői Európában című előadására várják az érdeklődőket – de már a református templomba.