Back to top

Vitális Milán: Jobb erőnléti állapotban vagyok, mint tavaly

Publikálva: 2024, június 26 - 23:51
„Eddig nem a legjobb formában levő Vitális Milánt láthattuk, keresem magamban azt a húsz százalékot, ami még bennem van.” Az új idényben még többet vár magától a DAC 22 éves középpályása.
Vitális Milán: Jobb erőnléti állapotban vagyok, mint tavaly

Milyen érzéseid vannak eddig a felkészülés kapcsán?
„Mindig várom a felkészülési időszakot, hiszen egy hosszabb szünet után térünk vissza. Nem vagyok fáradt, vasárnap sikerült kipihennem magam, de elég kemények az edzések – főleg, amelyeket az edzőteremben végzünk. Ráadásul a pályás gyakorlások idején is kánikula van, de nem akarok panaszkodni.”

Szombaton jön az első barátságos mérkőzés a bécsi Austria ellen idegenben. Télen már megmérkőztünk velük, így valamelyest ismerhetjük őket. Milyen összecsapást vársz?
„A múltkori meccsből kiindulva, egy minőségi együttessel csapunk össze, ők is kiharcolták az európai kupaszereplés jogát. Télen, az első hatvan percben uraltuk a mérkőzést, majd a tömeges cserék után kaptunk három gólt. Az első előkészületi találkozókon a terhelésen van a hangsúly, nem az eredményen. Az eredmény is fontos természetesen, de a fizikális állapot felépítése a legfontosabb.”

Milyen Vitális Milánt látunk majd az új idényben? Mennyire segít a mostani felkészülés abban, hogy az eddiginél is jobb formát mutass?
„Idén jobb erőnléti állapotban vagyok, mint tavaly, ezt a felmérések is igazolták. A szezonértékelő interjúkban is elmondtam, hogy eddig nem a legjobb formában levő Vitális Milánt láthattuk, keresem magamban azt a húsz százalékot, ami még bennem van. Remélem, hogy idén ki tudom magamból hozni és csak idő kérdése. Bizakodva várom az idényt, szeretnék felnőni a feladathoz és jól teljesíteni.”

Erre azért is szükség lesz, mert az UEFA Konferencia Ligában is érdekeltek vagyunk, ráadásul kezdésképpen komoly minőséget képviselő ellenféllel találkozunk, akár a moldovai vagy az azeri gárda kerüljön is az utunkba. Hogy reagáltál a sorsolásra?
„Szeretnék bejutni az UEFA Konferencia Liga főtáblájára, de mindenképpen figyelmeztető jel, hogy az ellenfelünk az Európa-liga selejtezőjéből érkezik. Nehéz dolgunk lesz. Talán a Sherifftől jobban kell tartanunk, hiszen nemrég a Bajnokok Ligája csoportkörében vitézkedtek. Viszont szerintem a másik csapatból is alaposan fel kell készülnünk és akkor sikerrel vesszük az első akadályt.”

Tavaly sajnos az első körben búcsúztunk…
„Nagyon rossz emlékeim vannak a párharcról, amelynek mindkét felvonásán pályára léptem. Nagyon levertek voltunk az idegenbeli meccs után, ahol volt egy kapufánk és mi támadtunk a végén. Viszont akkor és ott szertefoszlottak az európai álmok, de remélem, hogy idén sikerül továbbmenni és tanulunk a tavalyiból. Nagy dolog lenne bejutni a csoportkörbe.”

Ejtsünk néhány szót az Európa-bajnokságról is. Hogyan élted meg Magyarország Skócia elleni sikerét?
„Sajnos nem tudtam nézni, úton voltam, így rádión hallgattam. Küzdelmes meccs volt és azt is mondták, hogy a skótok csak a második félidő második felében lőttek először kapura, így stabil magyar védelmet láthattunk. Remélhetőleg a 100. percben megszerzett győztes gól elég lesz a továbbjutáshoz, ez mutatja a válogatott tartását és hitét. Amikor a rádióban ünnepelték a gólt, bekapcsoltam gyorsan a telefonom és megnéztem a találatot. Lényeg a győzelem, de ha tovább is jutunk, valószínűleg a legerősebb együttesek egyikét kapjuk, azt az összecsapást pedig már csak élvezni kell. Óriási volt az eufória a gólnál, bízom benne, hogy sikerül továbblépnünk.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Vitális Milán, DAC
Cookies