Back to top

Világi Oszkár is Pro Urbe-díjban részesült

Publikálva: 2018, április 29 - 19:30
Dr. Világi Oszkár a társadalmi élet területén kifejtett munkásságért és az elért eredményekért vehette át 2018-ban a Pro Urbe-díjat.

Világi Oszkár a Pozsonyi Comenius Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát és jogászdoktori címet.

1990–1992 között a prágai Csehszlovák Szövetségi Parlament képviselőjeként tevékenykedett. 1994-ben a Közép-európai Alapítvány egyik megalapítója, jelenleg igazgatótanácsának tagja.

1996-tól több szlovák vállalat ügyvezető testületében dolgozott. Számos külföldi befektető jogi tanácsadója volt, majd 2002 óta a SLOVNAFT és a MOL stratégiai partnerségét és integrációját előkészítő munkacsoport tagja.

2006 márciusában a SLOVNAFT vezérigazgatójává nevezték ki. 2010 áprilisától a MOL-csoport Executive Board tagja lett. A 2012-ben megalapított Szlovák-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, továbbá a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara igazgatóságának elnöke.

Világi Oszkár Dunaszerdahely szülöttjeként lokálpatrióta, aki ezer szállal kötődik a városhoz. Szívén viseli a város társadalmi, kulturális és sportéletét.

2014 óta a DAC futballklub többségi tulajdonosa. Négy éve fejleszti a klubot, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás-nevelésre is. Soha nem látott infrastrukturális fejlesztés példája a DAC Akadémia és a befejezés előtt álló  MOL Aréna.

Ezt már olvasta?

Cookies