Jelenlegi hely

Világi: Dunaszerdahely számomra a világ közepe

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 24 - 12:32 | Hírek
Kedden a képviselő-testület ülésen döntöttek arról, hogy kiket díjaz városunk az idén. A díjazottakkal készülő sorozatunk első részében Világi Oszkár válaszolt a dunaszerdahelyi.sk kérdéseire. A DAC tulajdonosát, a Slovnaft vezérigazgatóját a társadalmi életben folytatott érdemeiért jutalmazza Dunaszerdahely Város Pro Urbe Díjjal.
Világi: Dunaszerdahely számomra a világ közepe

Mi volt a reakciója, amikor megtudta, hogy Dunaszerdahely Városa díjazni fogja?

Hájos polgármester úr közölte velem néhány hete, hogy jelölni fog a díjra. Az első reakcióm az volt, hogy nem kellene, mivel úgy érzem, dunaszerdahelyi lakosként próbálok mindent megtenni, hogy élhető város legyen a miénk, mindez pedig természetes számomra, s ezért nem számítok elismerésre. A díj ugyanakkor természetesen nagy megtiszteltetés.

Mit jelent az Ön számára Dunaszerdahely?

Szeretem a városunkat és úgy gondolom, mindenkinek a maga módján mindent meg kell tennie a településért, ahol él. Dunaszerdahely és Béke község, ahol hároméves koromig laktunk és gyerekkorom nyarait töltöttem, két meghatározó közege életemnek. Dunaszerdahely számomra a világ közepe, hisz itt vagyok otthon, ide akarok visszaérkezni, bárhol is vagyok a világban.

Milyen szakmai tervei vannak a közeljövőben?

Szeretném folytatni mindazt, amit elkezdtünk a Kukkonia projekttel, amelyben Dunaszerdahelynek fontos szerepe van, hisz a régió fővárosa. Folytatni kívánom a labdarúgóklub erősítését is, hiszen a DAC Kárpát-medence szintjén tette nevezetessé Szerdahelyt. Szeretném, ha nemzetközi foci világába is bekerülne városunk neve. Fontosnak tartom azt is, hogy Dunaszerdahely zöld várossá váljon, hisz a környezet a legnagyobb értékünk. Régen a virágok városa voltunk, szeretném, ha ez újra visszatérne, parkjaink újra parkok lennének és folytatódna a tudatos építése egy a csalóközi tájjal és természettel szervesen együttélő város kialakításának. 

Címkék: Világi Oszkár