Back to top

Vigyázz, veszélyes lehet az öregítős FaceApp!

Publikálva: 2019, július 18 - 10:52
A FaceApp nevű fotós alkalmazás egyáltalán nem újdonság, de az utóbbi időben újra felkapottá vált, boldog-boldogtalan osztja meg különböző közösségi oldalakon, hogy milyen lenne öregként, vagy épp ha az ellenkező nemhez tartozna. Van azonban némi gond az alkalmazással, ugyanis egyesek szerint ellophatják a mobilodon tárolt fotókat.
Vigyázz, veszélyes lehet az öregítős FaceApp!

Azzal még nem is lenne semmi gond, hogy felhő alapon működik az alkalmazás, azaz nem helyben alakítja át a képeket, hanem feltölti azokat egy távoli szerverre, és ott mennek végbe ezek a folyamatok. Persze már ezzel is vissza lehet élni, de a problémák csak itt kezdődnek.

Egy Joshua Nozzi nevű alkalmazásfejlesztő arra lett figyelmes, hogy a FaceApp nem csak azokat a fotókat tölti fel, amiket át akart alakítani, hanem más képeket is, mindenféle kérdés vagy jelzés nélkül. Persze itt még nem ér véget a történet, ugyanis egy ügyvéd, bizonyos Elizabeth Potts Weinstein megvizsgálta az alkalmazás felhasználási feltételeit, és ebben az áll, hogy a telepítéssel gyakorlatilag beleegyezel, hogy mindenféle adatodat (fotók, neved, szokásaid) felhasználják, akár üzleti célokra is.

Így már különösen aggasztó az alkalmazás, és azt még nem is említettük, hogy egy orosz cég, a Wireless Lab áll mögötte.

Fontos megjegyezni, hogy egyelőre nem lehet biztosra tudni, hogy az alkalmazás visszaél-e a fotóinkkal, adatainkkal, de mindenképpen fennáll a kockázat, így ha lehet, akkor inkább mellőzzétek a használatát, és másokat is figyelmeztessetek.

Ha feltétlenül ki akarod próbálni, akkor egy olyan mobilon tedd, amit ritkán használsz, és nincsenek rakta magánjellegű fotók, adatok.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies