Jelenlegi hely

Vida Kristopher: Vonzó a gólkirályi cím

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 13 - 10:41 | DAC hírek
Magyar szélsőnk egygólos hátránnyal vág neki a gólkirályi címért folyó tavaszi versengésnek.
Vida Kristopher: Vonzó a gólkirályi cím

Véget ért a téli felkészülés, immár az első bajnoki mérkőzésre készülünk. Játékosként mennyire szereted jobban a meccspörgést az edzéseknél
„Személy szerint sokkal jobban szeretek egy olyan összecsapásra készülődni, aminek rendes tétje is van, de gondolom, ez minden futballistára igaz. A felkészülés alatt mindenki azért küzd, hogy szerepet kapjon a tétmérkőzéseken. Nagyon vártuk már ezt a hetet, hogy felkészülhessünk a Szenice elleni összecsapásra.”

Így, hogy a góllövőlistán előtted álló hármasból ketten is távoztak, immár egyvalaki előz csak meg – ő is mindössze egy góllal. Mennyire ad plusz motivációt, hogy komoly esélyed van a gólkirályi címre?
„Mindenképpen szeretnék a góllövőlista élén végezni. Nagy segítség, hogy Šporar távozott Szlovákiából, mert ő durván szórta a gólokat. Rajtam kívül még Kalmár Zsoltinak is jó esélye van erre, hiszen az ő statisztikái is kiválóak. Megpróbálunk belehúzni a tavaszi szezonban és az élbolyban végezi. Az lenne a legszebb, ha mi végeznénk az első két helyen. Ez nagy valószínűség szerint azt is jelentené egyúttal, hogy a csapat is az első kettőben végez.”

A DAC élvonalbeli történelmében mindössze egy alkalommal adtuk mi a gólkirályt, méghozzá nagyon régen, az 1993/94-es szezonban Pavol Diňa személyében, így ez a klub és a te számodra is egy rendkívüli dolog lehetne…
„A célom több gólt lőni, mint tavaly. Ha ez megvan, akkor Šporart be is érném. De mivel ő már nincs itt, nem tudja gyarapítani a találatai számát. Nekem és a klubnak is nagyon jó érzés lenne, ha gólkirályként zárhatnám a szezont.”

Az első fordulóra egy olyan ellenfélből kell felkészülnünk, amelyről nem tudunk sokat, hiszen nagy változások mentek végbe Szenicén. Mennyire nehezíti meg ez a feladatunkat, mire fog kelleni a legjobban összpontosítani vasárnap?
„Szerintem a mérkőzés két véglet szerint alakulhat. Nyilván nagyon motiváltak lesznek amiatt, hogy az átigazolási piac még nem zárult le, így esetleg ellenünk felhívhatják magukra a figyelmet. A másik véglet viszont az, hogy nem volt idejük összeszokni, ezért egy jó mérkőzést játszva megszórhatjuk őket. Mi inkább erre készülünk, ebben bízunk. Megpróbáljuk őket a lehető legalaposabban kielemezni, de nehéz lesz, mert nincs róluk sok felvétel, nem igazán játszottak még együtt. A saját dolgunkra fogunk összpontosítani és ha az úgy fog működni, ahogy kell, akkor szerintem nem lesz gond itthon.”

Általánosságban milyen tavaszra számítasz?
„Azt szeretném, ha ez lenne pályafutásom legjobb tavasza. Arra számítok, hogy megnyerjük a kupát a bajnokságot pedig úgy zárjuk, ahogy illik és a lehető legtöbb pontot gyűjtjük be.”

dac1904.sk

Címkék: DAC, Vida Kristopher