Jelenlegi hely

Vida Kristopher: Ennél jobb szabadságom nem is lehetne

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, május 22 - 15:16 | DAC hírek
Pályafutása során először került be a magyar felnőtt válogatott szűkebb keretébe a DAC 23 éves szélsője. Marco Rossi csapatára az Azerbajdzsán (2019. június 08., Baku) és Wales (2019. június 11., Budapest) elleni Eb-selejtezők várnak.
Vida Kristopher: Ennél jobb szabadságom nem is lehetne

Krisz, ez az a pillanat, amikor madarat lehet veled fogatni?

„Igen, ez az. Ezért dolgoztam egész szezonban, és úgy érzem, hogy jól sikerült. Tegnap nagyon boldog voltam, amikor meghallottam, tényleg nehéz bármit is mondani.”

Hány éves korodtól vártad, hogy jöjjön ez a pillanat?

„Utánpótlás válogatottban szerepeltem, aztán ott is volt egy kisebb kihagyás, és onnantól kezdve, hogy a felnőtt keret része lehettem, épp ezért küzdöttem folyamatosan. Ez nemcsak nekem, hanem itt Dunaszerdahelyen a szurkolóknak is egy nagyon pozitív hír. Nyilván ők is szeretnek minél több magyar válogatottat látni a DAC-ban. Mióta elkezdtem focizni, erre vágyom és most ez összejött.”

Ezt a júniusi válogatott időpontot sokan kritizálják, mivel a szezon után van, s belenyúl a szabadságba, illetve ezáltal lőttek a szabadságodnak...

„Ezt jelenleg nem sajnálom. Örülök neki, hogy ott lehetek. Természetesen az is nagyon jó, hogy Kalmár Zsolti is jön velem, és akkor így legalább lesz 1-2 olyan ismerős, akivel régebben és most is együtt focizunk. Az, hogy elveszi a szabadságot, ez egyáltalán nem izgat, ennél jobb szabadságom nem is lehetne.”

Előtte azonban még itt a szezonzáró. Pénteken a Nagymihályt fogadjuk, most még arra kell összpontosítani.

„Persze, a pénteki meccset mindenképp meg szeretnénk nyerni, a két rosszabbul sikerült találkozó után. Jó lenne lezárni a szezont egy hazai győzelemmel. Szerintem ez kijár a szurkolóknak, nekünk, a stábnak, mindenkinek, aki a DAC körül mozog. S akkor így boldogan tudjuk befejezni ezt az idényt.”

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC