Back to top

Viaszbábuk kiállítása decemberben Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2016, november 30 - 14:34
Ismerkedjenek meg olyan különös emberekkel – személyiségekkel, kiknek fogyatéka átok és áldás is volt egyben.
Viaszbábuk kiállítása decemberben Dunaszerdahelyen

Ismerkedjenek meg olyan különös emberekkel – személyiségekkel, kiknek fogyatéka átok és áldás is volt egyben.

Társadalmunkban már ősidők óta feltűntek olyan egyének, akik külalakjukkal kitűntek a tömegből. A társadalom kitaszította őket, de vonzotta is magához a maguk különleges külső jegyeik miatt. Az ilyen emberek fogyatékából gyakran hihetetlen erő és elhatározás is eredt, hogy szembe tudjanak szállni sorsukkal és ajándékként viseljék nem hétköznapi külsejüket, szerették volna, ha elismerik és tiszteletben tartják őket. Cirkuszokban, panoptikumokban helyezkedtek el, gyakran még hihetetlen mutatványokat is elsajátítottak, melyekkel még inkább felkeltették a látogatók kíváncsiságát.

Egyedi lehetőséget kínálunk Önöknek arra, hogy személyesen is megismerjék ezeket az embereket. Kiállításra kerülnek kétfejű, kétarcú, négyszemű emberek, sziámi ikrek, de egy farkasember-szindrómával rendelkező férfi is.

Korabeli források alapján a szentpétervári antropológiai múzeum művészei 25 korhű viaszmásolatot hoztak létre, melynek során orvosi szemészeti és fogászati implantátumok is felhasználásra kerültek és a viaszba igazi emberi hajszálakat ültettek be. Ennek is köszönhetően a figurák nagyon élethűek.

A kiállítás témájának köszönhetően különleges.

A kiállítás a ZOC MAX bevásárlóközpontban 2016. december 19-től 2017. január 2-ig tart, kivéve december 24., 25., 26., 31. és 2017. január 1-jét.

Nyitvatartás: minden nap 10:00-tól 19:00 óráig.

Belépő:

Gyermekek 6 éves korig: 3€

Felnőttek: 4€

Nyugdíjasok: 3€

Tanulók: 3€

Iskolás csoportok több mint 10 tagból álló gyermekkel: 2 €/fő + a kísérőnek ingyenes

(PR)

Ezt már olvasta?