Back to top

Veszelinov Dániel: Várjuk a kihívásokat

Publikálva: 2022, június 22 - 06:23
„A válogatott az a szint, ahol minden játékos ki akarja magát próbálni.” A DAC fiatal kapusa júniusban mutatkozott be a magyar U21-es csapatban, majd pihent pár napot, és hétfőn csatlakozott a sárga-kékekhez.
Veszelinov Dániel: Várjuk a kihívásokat

Dani, milyen érzés volt bemutatkozni a magyar nemzeti csapatban?
„Nagyon jó. A válogatott az a szint, ahol minden játékos ki akarja magát próbálni, ha jól teljesít a klubcsapatában. A selejtezősorozat utolsó két mérkőzésén védhettem, majd ki is öregedtem az U21-es korosztályból. Ettől függetlenül remek érzés volt és egy további motiváció, hiszen a huszonegy éven alatti korosztályos nemzeti csapat után a felnőttek következnek. Ehhez természetesen két-három szezont is jól kell teljesíteni a DAC-ban. Ez a következő célom.”

Hogyan telt a szezont követő rövid szünet?
„Barátnőmmel négy napot töltöttem Horvátországban, majd a családommal pihentem ki az előző idény fáradalmait.”

Milyen célokkal, ambíciókkal és érzésekkel csatlakoztál tegnap az együtteshez?
„Kicsit furcsa volt a teljes stábcsere, de az első benyomások abszolút pozitívak. Várjuk a kihívásokat, mindent bele akarunk adni, szeretnénk egy sikeres szezont produkálni és az Európa Konferencia Ligában is jól teljesíteni.”

Szombaton a klub már le is játszotta az első felkészülési mérkőzését a Pohronie ellen. Hogy tetszett a meccs külső szemlélőként?
„Sok ifista és somorjai játékos is szerepet kapott, de jól küzdöttek a srácok. Erre lehet építeni.”

Holnap újabb edzőmérkőzés következik, méghozzá a nagy rivális pozsonyi Slovan ellen. Mit vársz az összecsapástól?
„Be kell tartani a taktikát, mindent beleadni és teljesíteni a vezetőedző által kérteket. Sokat kell futnunk, hogy megfelelő legyen az erőnlétünk a tétmérkőzésekre.”

Egyéni szempontból mit vársz a 2022/23-as idénytől?
„Természetesen minél több játéklehetőséget. Mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy jó szezont produkáljak. Csapatszinten mindenképpen javítani akarunk a tavalyi helyezésen, egyénileg pedig a minél több mérkőzés abszolválása a cél.”

Úgy tűnik, hogy az önbizalmad és a tapasztalatod mellett az elmúlt pár hónapban a magasságod is megnőtt néhány centiméterrel…
„Igen, ezt nem először hallom. Úgy néz ki, huszonegy éves koromig még nőttem pár centit. Örülök neki, hiszen ez csak pozitívum.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies