Back to top

Versennyel is a környezettudatos viselkedésre buzdítják a fiatalokat

Publikálva: 2019, március 18 - 17:06
A dunaszerdahelyi hulladékgazdálkodást kezelő FCC Slovensko Kft. idén is folytatja a Kuka manós sikeres előadássorozatát, de más módon is igyekszik megszólítani a fiatalokat.
Versennyel is a környezettudatos viselkedésre buzdítják a fiatalokat

Április 22-e a Föld napja, s ebből az alkalomból, ahogy a korábbi években is, idén is versenyt hirdetett a nemzetközi vállalat azon óvodáknak és iskoláknak, amelyek bekapcsolódtak programjukba. A céljuk ugyanis az, hogy a fiatalok a szemétben is felfedezzék az újrahasznosítás lehetőségét. Három korosztályra fókuszálnak versenyükkel.

Az óvodák esetében olyan hulladékból készült alkotásokat várnak, amelyek később sem végzik a szemétben. Az ötletet és a kreativitást fogják értékelni annak jegyében, hogy az alkotás mennyire világít rá a hulladék újrahasznosítására.

A másik korcsoport a 6-10 év közöttiek, vagyis az alapiskolák az alsó tagozatos diákjai számára szervezett fotós verseny, amelynek vezérgondolata Természet a tanuló szemével. Itt a tanulók természetről készült fotóit várják.

A harmadik korcsoport pedig a 11-19 év közöttiek, vagyis az alapiskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások. Nekik is fotós versenyt hirdetett a vállalat, amelynek témája: Hogyan osztályozza a hulladékot a Te városod? Esetükben tehát a szelektálást feldolgozó fotókat várnak.

Dunaszerdahelyről az FCC programjába bekapcsolódott óvodák és az alapiskolák jelentkezését várják egészen március végéig. Ezt követően vagyis április 1-21. között zajlik majd a szavazás és a Föld napján a nyertesekre is fény derül.

A versenyről részletesebben ITT tájékozódhatnak.

Ezt már olvasta?

Vakáció!!!

Vakáció!!!

Véget ért a 2021/2022-es tanév városunk alapiskoláiban –...

Cookies