Back to top

Vereség a bajnokságban is

Publikálva: 2016, március 19 - 20:50
Megszakadt a DAC hét bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, mivel egy gólos vereséget szenvedett a Nagyszombat otthonában. A jó iramú mérkőzés egyetlen találatát Halilovič szerezte.
Vereség a bajnokságban is

Meglepő változások történtek a DAC kezdőcsapatában, a kispadon kapott helyet Ľubomír Michalík és Peter Štepanovský, de a korábban remekelő Horváth Béla sem kezdett. A mérkőzésről nem hiányoztak a kemény párharcok sem, amit a kiosztott 11 sárga lap is mutat.

Már a 4. percben lehetőség adódott a DAC előtt, Pačinda beadása után Stephens fejelt centikkel mellé. Egy perccel később a hazaik okoztak zavart Tujvel kapuja előtt, ezúttal Depetris veszélyeztetett. Hatalmas lehetőség adódott a DAC előtt a 8. perben, Pačinda hosszú beadása Ljubicichez került, akinek lövésébe Jakubech kapus vetődött. Továbbra is a DAC volt fölényben, ami a veszélyes támadásokban is megmutatkozott. A 13. percben Polievkához került a labda, aki jobb oldalról megeresztett lövése a felső lécen csattant. Jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, közelebb állt a vezető gólhoz a DAC. A nagyszombatiak főleg beadásokkal próbálkoztak, de Tujvel kapus a helyén volt. A 35. percben cserére kényszerültek a sárga-kékek, sérülés miatt a balhátvéd Davist Živkovič váltotta. A félidő végére visszaesett az iram, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék.

Nagy helyzettel kezdte a második félidőt a DAC, a 48. percben Pačinda egyéni megindulása után Stephens került gólhelyzetbe, de Jakubech kapus hárítani tudott. Az 52. percben jött a mérkőzés első találata, Halilovič a jobb oldalról Tujvel kapujába talált – 1:0. A 61. percben visszatért a sérüléséből felépült Szarka Ákos, a DAC pedig több támadást vezetett az egyenlítés érdekében. A 82. percben Greššák eresztett meg egy veszélyes lövést, Tujvel szögletre mentett.

Spartak Trnava – FC DAC 1904 1:0 (0:0)

Gólszerzők: Halilovič (52.) – 6.066 néző

Sárga lapok: Tóth (7.), Horník (16.), Čonka (65.), Baez (75.), Jakubech (93.) – Ljubicic (61.), Kwin (61.), Pačinda (75.), Brašeň (79.), Szarka (81.), Živkovič (87.)

Nagyszombat: Jakubech – Čonka, Tóth, Horník, Godál – Greššák, Mihálik (Koštáľ, 90.) – Mikovič, Jež (Baez, 46.), Halilovič – Depetris (Tambe, 88.)

FC DAC: Tujvel – Brašeň, Kwin, Ljubicic, Davis (Živkovič, 34.) – Huk (Michalík, 88.), Sarr – Polievka (Szarka, 61.), Ľupták, Pačinda – Stephens

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies