Back to top

Vereség Aranyosmaróton

Publikálva: 2016, április 30 - 22:08
Egy gólos vereséget szenvedett a DAC csapata Aranyosmaróton a Fortuna Liga 30. fordulójában. A döntetlen szagú mérkőzést végül De Souza góljával a hazaiak nyerték.
Vereség Aranyosmaróton

Továbbra is a sérült Szarka, Brašeň és Davis nélkül állt fel a DAC, Straka Gábor viszont már a kispadon kapott helyet. Az aranyosmarótiak a kiesés elkerüléséért harcoltak, a DAC pedig az Európa Liga helyezésért.

A mérkőzés kevés helyzetet hozott, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. Az első félóra komolyabb események nélkül zajlott, egyik csapat sem rohant a támadásokba. A 31. percben Živkovič cselezte be magát a tizenhatosba, a hazai védő testtel fellökte, de a játékvezető sípja néma maradt. A folytatásban Sarr és Pačinda próbálkozott lövéssel, de sikeretlenül.

A fordulás után aktívan kezdett a ViOn, az 51. percben Tipurič a kapuba talált, de szabálytalanság miatt a gól érvénytelen volt. A jó kezdés ellenére sem lett jobb a futball képe, továbbra is a két tizenhatos között folyt a játék, helyzetek nélkül. A 80. percben egy kapu előtti kavarodás után Stephens és Kováč szólalkozott össze, ami után szóváltások következtek, a játékvezető pedig sárga lappal büntetett. A 84. percben Straka jobb oldali beadását Polievka engedte tovább, Pačinda lövése viszont fölé szállt. A 86. percben nagy meglepetésre a hazai csapat szerzett vezetést, egy beadás után De Souza fejelt a hálóba – 1:0. A 91. percben jöhetett volna az egyenlítés, Polievka remekül ugratta ki Ljubicicet, akinek gyenge lövését Kováč hárította.

A végére már gól nem esett, így otthon tartotta a nagyon fontos három pontot a ViOn csapata.

ViOn Aranyosmarót – FC DAC 1:0 (0:0)
Gólszerző: De Souza (86.)
Sárga lapok: Orávik (52.), Tipuric (80.) – Huk (26.), Živkovič (50.), Stephens (80)

ViOn: Kováč – Majkič, Jhonnes, Tipurič, Pintér – Orávik, Krznarič, Bariš (Karlík, 82.), Gešnábel – Kuzma (Cebara, 90.), Slančík (Perišič, 66.)

DAC: Tujvel – Živkovič, Ljubicic, Egri, Simon Pambou – Huk (Černák, 88.), Horváth B. – Pačinda, Sarr, Štepanovský (Polievka, 63.) – Stephens (Straka, 81.)

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC