Jelenlegi hely

A vendég: Kinizsi - Mátyás király hadvezére

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 5 - 11:44 | Kultúra
Különleges, a magyar történelem egyik legkülönösebb és legvagányabb alakja lesz a Családi könyvklub vendége december 10-én, azaz hétfőn este 18.00 órakor a dunaszerdahelyi Vermes-villában.
A vendég: Kinizsi - Mátyás király hadvezére

Kinizsi alakja Önhöz is végre közelebb kerülhet, mivel a legendás harcost a KINIZSI című történelmi kalandregény bemutatóján ismerheti meg a nagyérdemű közönség. A kötet szerzője - ki más? - mint a történelmi regények egyik legkiválóbb képviselője, számtalan bestseller írója, Benkő László lesz, akinek a személye máris azt sugallja, hogy újra izgalmas beszélgetés elé néznek majd a könyvbemutató résztvevői.

De ki volt valójában Kinizsi, akit már életében is  legendák öveztek? Kinizsi...aki Mátyás királynak malomkő tálcán szolgálta fel az italt? Aki két halott törökkel a hóna alatt, egy harmadikkal a fogai között járta  a győzelmi táncát a csata után? 

A beszélgetés során a számtalan harci cselekmény mellett megismerhetjük a politikacsináló nagyurak, a korabeli udvari intrikák világát, valamint ugyancsak „megjelenik” Mátyás király híres Fekete Serege is, amelynek egyik vezére éppen Kinizsi lett...Kinizsi különleges korszakban élt. Hadviselései során soha nem vesztett csatát...

Részt vállalhatott a nándorfehérvári győzelemben, a felvidéki harcokban, ott volt Kenyérmezőnél, s jelen lehetett azokban az esztendőkben is, amelyekben az országnagyok Mátyás ellen árulást követtek el, és összeesküvéseket szerveztek. 

És milyen szerepet játszott Mátyás halála után a szélnek eresztett, és az országban garázdálkodó Fekete Sereg megfékezésében, amelyet hajdanán maga is vezetett? Kinizsi Pál élete igazi vérbő kalandregény, élete folytonos harcból állt, miközben állhatatosan szolgálta az uralkodót, és esküjét csak egyszer szegte meg...

Hogy mikor és milyen esemény során?  Megtudhatja Ön is, ha eljön a KINIZSI című könyvbemutatóra, s megismerheti ezt a különleges, karácsonyi ajándéknak is kiváló, fordulatos és lebilincselő történelmi-kalandregényt és ott lesz december 10-én, este 18.00 órakor a Vermes-villában!