Jelenlegi hely

Vége a sorban állásnak a ZSE Központokban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 17 - 07:00 | Színes
Tudta, hogy az áram- és gázszolgáltatással kapcsolatos tennivalók nagy részét már nem szükséges személyesen intéznie ügyfélközpontjaink bármelyikében vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül? Mindezeket könnyedén elintézheti online, egyszerűen, otthona kényelméből, kihasználva az online ügyintézés minden előnyét és ráadásul időt spórol meg.
Vége a sorban állásnak a ZSE Központokban

Rohanó világunkban az ügyfelek és a cégek közti gyors kommunikáció elengedhetetlen

Az ügyfélorientált cégek jól tudják, ha hosszútávon is meg szeretnék tartani ügyfeleiket, a kedvező ár önmagában nem elegendő, többet kell nyújtaniuk ügyfeleik számára. A korszerű ügyfélszolgálati rendszerek éppen ezt hivatottak elősegíteni. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás közelebb jutni ügyfeleikhez és rugalmasan reagálni a változó vásárlói igényekre az online térben történő kommunikáció. Manapság a legtöbb vállalat már saját weboldallal rendelkezik, ezenkívül elérhetőek a közösségi oldalakon, melyek segítségével folyamatosan pozitív értékelést és visszajelzéseket kaphatnak ügyfeleiktől.

„Nyitottak vagyunk az ügyfeleinkkel történő kommunikációra akár a közösségi oldalakon is. Az online térben, s kiváltképp a közösségi oldalakon történő kommunkáció lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megvitathassuk, s megoldást keressünk ügyfeleink folyamatosan változó igényeire, valamint releváns visszajelzéseket kapjunk ügyfeleinktől. Korunkban ügyfeleink többsége előnyben részesíti az online ügyintézést, az online térben történő gyors kommunikációt. A www.zse.sk weboldalunkon elindított online számla segítségével vásárlóink egyszerűen, kényelmesen, otthonról, bármikor megváltoztathatják a havidíj magasságát, a befizetés dátumát, aktualizálhatják elérhetőségeiket, aktiválhatják az elektronikus számlát, hozzáférnek az utóbbi 6 év összes számlájához, részletesen tanulmányozhatják áramfogyasztásuk mértékét, ezenfelül különböző trükkökkel és tippekkel látjuk el vásárlóinkat az eneriatakarékosságot illetően. Ráadásul azon ügyfeleink számára, akik kifejezetten igénylik a személyes találkozást munkatársainkkal, elindítottuk online időpontfoglalás szolgáltatásunkat, így könnyedén egyeztethetnek személyes találkozót a kiválasztott ZSE Központban“- mondja Marián Ponechal, a ZSE tervezői és elemzői csapatának vezetője.

Igényelje ingyenes vészelhárítás szolgáltatásunk az áram- és gázszolgáltatás mellé  

Nagy a konkurenciaharc és erős a verseny a vásárlókért. A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) többször is bizonyította már, hogy a konkurenciaképes ajánlat számukra többet jelent. A piacon egyedüliként kínál ingyenes, éjjel-nappal igénybe vehető vészelhárítás szolgáltatást ügyfeleik számára - Villanyáram és Gáz garanciával (Elektrina a Plyn so zárukou). „A vészelhárítás szolgáltatásunkat igénybe vevő több mint 300 000 elégedett ügyfelünk összesen több mint 150 000 eurót spórolt az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően.  A Villanyáram garanciával (Elektrina so zárukou) szolgáltatás különlegessége, hogy az ügyfél helyett átvállaljuk a vészelhárítás költségeit 150 euró értékig. A vészelhárítási költségek közé soroljuk: a szakember kiszállási díját és a munkadíjat, valamint az anyagköltséget. Gázbaleset esetén ugyancsak 150 euró értékig biztosítjuk és térítjük meg a vészelhárítási költségeket. A szükséges javítások száma az év folyamán nincs  korlátozva“ - teszi hozzá Marián Ponechal a ZSE-től.

Bővebb tájékoztatást a  www.zse.sk weboldalon talál.

Címkék: ZSE