Back to top

Vasárnap írják alá Győr és Dunaszerdahely testvérvárosi szerződését

Publikálva: 2021, szeptember 11 - 09:51
Szeptember 12-én, vasárnap írják alá ünnepélyesen Győr Megyei Jogú Város és Dunaszerdahely város között a testvérvárosi szerződést a dunaszerdahelyi városházán. Az ünnepélyes aktusra dr. Dézsi Csaba András győri polgármester vezetésével érkezik hozzánk a delegáció Győrből.
Vasárnap írják alá Győr és Dunaszerdahely testvérvárosi szerződését

Győr és Dunaszerdahely egykori polgármesterei, Balogh József és Pázmány Péter még 2001-ben kötöttek a két város között együttműködési megállapodást – ezt emelte magasabb szintre, testvérvárosi kapcsolatra tavaly dr. Dézsi Csaba András győri és dr. Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester, illetve a két város képviselő-testülete.

A testvérvárosi szerződés aláírására azonban mindezidáig – a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán – még nem került sor. 

Most azonban, szeptember 12-én, vasárnap délután megtörténik az ünnepélyes ceremónia, a városháza nagy üléstermében írják alá a polgármesterek az okmányokat. 

A szerződés aláírását városaink delegációinak közös, ünnepi ebédje előzi meg, majd a szignálás után sajtótájékoztatóra kerül sor, amelyet követően a MOL Arénában tisztelnek meg bennünket jelenlétükkel győri barátaink, akik 17.00 órától részt vesznek az FC DAC 1904 és a Slovan Bratislava Fortuna Liga labdarúgó mérkőzésén.

(nagy)

Ezt már olvasta?