Back to top

Vasárnap Experidance: Nostredamus!

Publikálva: 2018, április 23 - 20:26
A héten zajló Szent György-napok az Experidance nagyszabású, ingyenesen megtekinthető táncprodukciójával zár április 29-én, azaz vasárnap este.

A programsorozatot utolsó napján 11 órakor az ünnepi búcsúi szentmisét tartják meg a Szent György-templomban, majd este 19 órakor a tánc és a zene szerelmeseit várják a városi sportcsarnokba, az Experidance: Nostradamus – Világok Vándora című „világjáró tánc showjára”.

Az ExperiDance tánctársulat merész lépésre szánta el magát: sok év után újra egy önfeledten bolondozós alkotást állít színpadra. A Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át. A világkörüli út hangulatfelelőse és idegenvezetője Ganxsta Zollee zenész-színész.

A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Nostradamus feleségét Rimár Izabella, az ExperiDance táncművésze alakítja. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára főhőseink.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a zárórendezvényre is!

Ezt már olvasta?

Cookies