Jelenlegi hely

A Varsói Menedzsment Egyetem diplomáit először vették át Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, augusztus 5 - 09:43 | Oktatás
A COLLEGIUM HUMANUM Varsói Menedzsment Egyetem dunaszerdahelyi kirendelt tagozatán először adták át a sikeres államvizsgák után a baccalaureatusi és magiszteri akadémiai fokozatok diplomáit a pszichológia illetve a baccalaureatusi fokozatot a magyar nyelven elvégzett menedzsment tagozaton az újságírói szakirány végzőseinek augusztus 3-án, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A Varsói Menedzsment Egyetem diplomáit először vették át Dunaszerdahelyen

A zsurnalisztika – menedzser két szakirányú képzés 2017 szeptemberétől először Dunaszerdahelyen vált elérhetővé, mintegy hiánypótló célt szolgálva a felvidéki újságírói paletta színesítésére.

Dr. Herdics György egyetemi tanár, prorektor az ünnepélyes diplomaosztó ceremónia után a képzéssel kapcsolatban kifejtette:

„A zsurnalisztika szakot fontosnak tartottam beindítani annak idején. Most befejeződött az alapképzés és nagy örömünkre szolgál, hogy a képzés folytatódik a mesterképzéssel.

Sikerült új pedagógusokat megszólítanom az Anyaországból, akik elfogadták a felkérésemet, tehát akár azt is mondhatjuk, hogy szeptembertől új erővel vágunk neki a munkának, a tanításnak. Arról nem is beszélve, hogy hamarosan új épületbe költözünk. Igyekszünk megfelelni a kor követelményeinek.

A magyar nyelvű újságíró-képzés, azt hiszem, jó ötlet volt. Ha lesz rá igény, folytatjuk. A legfontosabb indíték, ami vezérel az oktatás

A fogadalom magyar nyelven így hangzott:

„Én…, kötelességeimnek a társadalmi élet minden területén mind itthon, mind külföldön lelkiismeretesen, készségesen és felelősségem teljes tudatában eleget teszek, ember- és polgártársaim javára.
Úgy élek majd, hogy tetteim összhangban legyenek hivatásommal.
Hálával fogok emlékezni Főiskolánkra, valamint annak tanáraira, akik tanulmányaink évei alatt arra törekedtek, hogy minden eszközzel felruházzanak bennünket a jövőben teljesítendő feladataink sikeres elvégzésére.
Hivatásomban és küldetésemben a humanizmus és az etika szabályait követem, kiállok a polgári- és emberi jogokért; a gyengébbek érdekeiért, és óvni fogom a munka- és életkörnyezetet.”

A 31 növendék szlovák vagy magyar nyelven elmondott fogadalmait követően a diplomák átvétele és az öröm felszabadult percei kezdődtek.

Forrás: felvidek.ma