Back to top

Városunkban az Ekotopfilm

Publikálva: 2017, március 22 - 10:30
Ma reggel fél kilenckor városunkba érkezett az Ekotopfilm – Envirofilm környezetvédelmi filmfesztivál, amely gazdag múltra tekint vissza.

Ahogy azt megtudtuk, a délelőtti órákban három csoportban kerül sor a vetítésekre, amelyeken előbb az alsótagozatos diákok, majd a felsőtagozatosak és a középiskolások is részt vesznek. Közel 200 dunaszerdahelyi diák ismerkedhet meg így a környezetvédelmet érintő alkotásokkal, de a filmek után beszélgetés is vár rájuk. A délelőtti Junior fesztivált követően délután négytől a nagyközönséget egészen az esti órákig ingyenes vetítésekkel várják. Nézzék meg a programot ITT! A filmek szlovák szinkronnal és magyar felirattal futnak majd délután.

Hájos Zoltán polgármester a fesztivál nyitóbeszédében a diákoknak hangsúlyozta, ma, amikor a víz napját ünnepeljük, fontos tudatósítanunk, nem mindenki olyan szerencsés mint mi Európában, akiknek megfelelő ivóvize van. Sokszor meg sem becsüljük azt a kincset, amivel rendelkezünk, hiszen egy jelentős ivóvízkészlet birtokában vagyunk, s különösen fontos óvnunk a természetet, hogy a következő generációnak legalább olyan állapotban tudjuk átadni, mint ahogy szüleinktől mi kaptunk. Egyúttal megköszönte a szervezőknek, hogy Dunaszerdahelyre is ellátogatott ez a nagyszabású rendezvény, mert hasonló események kapcsán sokszor elfeledkeznek a Csallóközről.

Az Ekotopfilm világ legrégebbi környzetvédelmi tematikájú fesztiválról van szó, amelyet Csehszlovákiában először 1974-ben rendezték meg, így az idei már a 44-ik évfolyam. Peter Lím a fesztivál vezérigazgatója korábban elmondta, összesen 50 várost látogatnak meg, s szeretnék ilyen módon közelebb hozni a régiókhoz a környezetvédelem témáját, s minél szélesebb réteget megszólítani érthető üzenetekkel.

Ezt már olvasta?

Cookies