Jelenlegi hely

Városunk polgármestere lett a Nyugat-szlovákiai Vízművek vezetője

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 21 - 13:59 | Hírek
A Nyugat-szlovákiai Vízművek felügyelő bizottsága Hájos Zoltánt, Dunaszerdahely polgármesterét választotta a cég igazgatótanácsának elnökévé - számolt be a ma7.sk.
Városunk polgármestere lett a Nyugat-szlovákiai Vízművek vezetője

A Nyugat-szlovákiai Vízművek 2003-ban alakult, az állami vállalat privatizációját követően. A cég tulajdonosi jogait az önkormányzatok gyakorolják, a privatizáció során az egykori vállalat tulajdonát a lakosságszám arányában osztották szét az önkormányzatok között.  

Az új önkormányzati ciklus kezdetén tisztújítást tartottak a Nyugat-szlovákiai Vízművek igazgatótanácsában a részvényesek javaslata alapján.

Az önkormányzati választást követően a részvényesek javaslatot tettek arra, hogy a választásokon mandátumot nem szerzett polgármestereket új tagokra cseréljék. A lévai Stefan Mišák helyett Ján Krtík lett megválasztva. A nagytapolcsányi Peter Baláž helyett Alexandra Gieciová, a nyitrai Jozef Dvonč helyett pedig Ladislav Rošš került az igazgatótanácsba.

Az igazgatótanács előző elnöke Nyitra leköszönt polgármestere, Jozef Dvonč volt. Az előző ciklusban a most elnökké választott Hájos Zoltán az igazgatótanács alelnökeként tevékenykedett. Az igazgatótanács alelnöke Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere lett.

Hájos Zoltán a portálnak elárulta, a vállalat eddig is jelentős beruházásokat valósított meg, első sorban uniós források felhasználásával. A következő időszakban az elöregedett vízvezetékek felújítására szeretnének koncentrálni.

További bővítést csakis abban az esetben valósítanak meg, ha az adott befektetés nyereséget tud termelni. Természetesen nem zárkóznak el a bővítés elől, viszont visszatérő gondként jegyezte meg, hogy a kiépített vezetékre nem minden esetben csatlakoznak rá a fogyasztók. Ilyen esetekben szükséges az önkormányzatok ráhatása, odafigyelése.

Hájos hangsúlyozta, hogy a díjszabáson egyelőre nem terveznek változtatni, viszont a későbbiekben a költségek emelkedése ezt indokolttá teheti.

A vállalat 2003 óta nem fizetett osztalékot a tulajdonosi körnek, az osztalékot rendszeresen visszaforgatták a fejlesztésre. A jövőben a vállalat működését tovább racionalizálnák, a fejlesztéseket tervszerűbbé tennék.

Az igazgatótanács új elnöke kitért arra is, hogy a jövőben a vállalat komáromi részlegét integrálják az érsekújvári részlegbe. A fogyasztók számára ez nem jelent változást, a területi iroda továbbra is működni fog.

Forrás: ma7.sk

Címkék: Hájos Zoltán