Back to top

Városunk polgármestere a köztársasági elnök fogadásán

Publikálva: 2018, január 11 - 18:09
Andrej Kiska köztársasági elnök szerdai újévi fogadásán a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) tanácstagjaival és a járási székhelyű városok polgármestereivel is találkozott, így Dunaszerdahely vezetőjével, Hájos Zoltánnal is.
Városunk polgármestere a köztársasági elnök fogadásán

Köszöntőjében az elnök elismerését fejezte ki a résztvevőknek, mert mint elmondta, az önkormányzati munka nagymértékben befolyásolja a polgárok életét, szolgáltatásokat biztosít nekik a közlekedés vagy éppen a hulladékgazdálkodás területén.

Rámutatott arra is, hogy egyre többen vannak az idősek, akik nagyobb figyelmet érdemelnek és természetesen megfelelő ellátást, továbbá a szociálisan hátrányos helyzetű emberekre és a válsághelyzetben lévő családokra is oda kell figyelni az elnök szerint. Mindemellett segítséget kell nyújtani a marginalizált roma polgártársainknak is.

Kiska kiemelte az önkormányzatok hatáskörébe tartozó iskolák tehetséggondozó feladatát. „Külön szeretnék beszélni az oktatásügyről is. Leginkább az általános iskolák azok, amelyek nagyobb figyelmet érdemelnek a részünkről.”

Az önkormányzatok mint fenntartók a gyermekek oktatásával és nevelésével döntenek az ország egészének jövőjéről.

Az elnök érintette az idén sorra kerülő önkormányzati választásokat is. A polgármestereket kérte, hogy a demokratikus erők fogjanak össze, a gyűlölet terjedésének megfékezésére, hogy a választások a jó ötletek versenye legyen. Végezetül megköszönte a települések vezetőinek, a képviselőknek és a hivatalok munkatársainak a munkájukat, amelyet az ország érdekében folytatnak. Végezetül Kiska mindenkinek sok szerencsét, egészséget és erőt kívánt. „Kívánom ezt Önöknek, a szeretteiknek és az egész országunknak.”

 

Ezt már olvasta?

Cookies