Back to top

Városunk pedagógusait méltatták

Publikálva: 2018, március 28 - 18:05
Idén tizenötödik alkalommal szervezték meg március 28-án Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban a városi pedagógusnapot, elismerve és méltatva azon „nemzetünk napszámosainak” elévülhetetlen munkáját.

Elsőként Bíró Bulcsú, a Szabó Gyula Alapiskola 4. B osztályos, majd Hegedűs Laura, a Smetana ligeti Alapiskola 8. osztályos tanulója köszöntötte verssel a megjelent pedagógusokat.

„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal csiszoljam kristályba” – idézte Nagy László pedagógiai hitvallását a zsúfolt színházteremben tartott ünnepi beszédének nyitóképében dr. Hájos Zoltán polgármester.

„Pedagógusnak lenni vitathatatlanul az egyik legcsodálatosabb foglalkozás, és egyben a legellentmondásosabb is. Nehéz mesterség, életre szóló hivatás óvónőnek, tanítónak, tanárnak lenni. Önök egyszerre állnak ugyanis szeretetben, köztiszteletben, mégis sokszor kerülnek nehéz helyzetbe és lehetnek kiszolgáltatottak” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a tanítóknak „minden nap meg kell felelniük az elvárásoknak, a saját maguk által felállított mércének, és a gyermekek, a szülők és pedagógustársaik elvárásainak.”

Mint Hájos Zoltán elmondta, nem egyszerű követendő példaként minden nap a lehető legtöbbet nyújtani a kíváncsi, tudásszomjas gyerekeknek, kitárva előttük a világot. 

„Hitem és meggyőződésem, hogy az iskola érték- és kultúrateremtő intézmény. Hiszem, hogy a gyermekeket szeretni, biztatni kell, hogy egészségesen fejlődjenek, és az óvodában, iskolában biztonságot nyújtó érzelmi környezetet kell számukra teremteni, képességeik szabad kibontakoztatásához” – zárta ünnepi köszöntőjét a polgármester.

Őt Hajas Viktória diákpolgármester követte, aki városunk tanulói, diákjai nevében köszöntötte a hallgatóságot.  

„A jó iskola kulcsszereplői a pedagógusok. Ők gyakorolják talán a legszebb hivatást: gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak, segítik tanítványaikat az oktatás rejtelmes útjain, s ismereteiket maguk is folyamatosan megújítják. Munkájuk ott van láthatatlanul is a mindennapokban” – méltatta Hajas Viktória a tanítókat. 

A köszöntők után dr. Hájos Zoltán polgármester, dr. Horváth Zoltán és A. Szabó László alpolgármesterek, valamint Hajas Viktória diákpolgármester átadták az idei elismeréseket. 

A 2018-ban kitüntetettek névsora a következő.

Szabó Gyula Alapiskola: 
Mgr. Fülöpi Emőke, PaedDr. Kiss Anasztázia, Borbély Rozália 

Vámbéry Ármin Alapiskola:
Mgr. Bánki Melinda, Mgr. Oravecz Hedvig, Mgr. Papp Szilvia 

Kodály Zoltán Alapiskola:
Mgr. Patassy Silvia, Ing. Sankó Eleonóra 

Jilemnický utcai Alapiskola:
Mgr. Etela Lukovická, Mgr. Ingrid Macáková, Mgr. Zuzana Milanová Barciová

Smetana ligeti Alapiskola:
Ing. Bothová Gabriela 

Művészeti Alapiskola:
Zuzana Ráczová, DiS.art., Tímea Horváthová, DiS.art. 

Szabadidőközpont:
Mgr. Stella Pelech Píverová, Mgr. Takács István

Rózsaligeti óvoda: 
Csiba Erika 

Jesensky utcai óvoda:
Siposová Soňa 

Komensky utcai óvoda:
Merva Mónika 

Comenius emlékérmet kapott:
Haramia Irén (Szabó Gyula Alapiskola)
Dorák Erzsébet (Halpiac téri óvoda)
Kysela Márta (Szlovák nemzeti felkelés téri óvoda)

A kitüntetések átadását követően folytatódott a kulturális műsor: elsőként hegedűn játszott Új Sámuel, a Smetana ligeti alapiskola 8. osztályos tanulója, majd Klimek Lilla és Horváth Dóra, illetve Kovács Alma Virág, Dobai Karina és Orbán Zsuzsanna táncos produkcióját tapsolta végig a közönség. 

A ünnepélyt az Acapella For you hatalmas tapsviharral meghálált nagyszerű ének-csokra zárta. 

A rendezvényen a város vezetősége részéről részt vett még Bubniak Júlia hivatalvezető, Molnár Tímea, a közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály vezetője, Szabó Dezső, az Iskolai szolgáltató központ igazgatója, Jarábik Gabriella képviselő, az oktatási bizottság elnöke, és Bugár György, Gútay László, Horváth Kinga és Herceg Andrea képviselők, illetve a Nagyszombati Járási Hivatal Oktatásügyi osztályáról Ing. Galina Gálová. 

A színvonalas rendezvényt a Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály önálló Közoktatási alosztálya szervezte, Mészáros Csilla vezetésével.

Ezt már olvasta?

Cookies