Jelenlegi hely

Városunk delegációja járt Újpesten

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 7 - 14:49 | Hírek
Dunaszerdahely város delegációja tett szakmai látogatást „a találkozások, a párbeszéd, az összefogás és az erős közösség” városában, a magyarországi Újpesten, Budapest városrészében augusztus 30-án. Városunk küldöttségét Wintermantel Zsolt polgármester fogadta.
Városunk delegációja járt Újpesten

A városunk két alpolgármestere, A. Szabó László és Karaffa Attila vezetett delegáció látogatásának fő célja a tapasztalatszerzés és szakmai kapcsolatépítés volt.

A küldöttség – amelyben a két alpolgármesteren kívül részt vett még Csiba Tibor városi rendőrparancsnok, Dömény Lubos, a Városi Hivatal Műszaki és beruházási főosztályának vezetője, Jány József, a Municipal Real Estate DS igazgatója, Nagy Attila, a dunaszerdahelyi.sk hírportál és a Dunaszerdahelyi Hírnök főszerkesztője, Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi termálfürdő igazgatója és Bencsics Róbert, a műszaki és technikai osztály munkatársa – az újpesti önkormányzat által fenntartott, üzemeltetett intézményeket látogatta meg, különös tekintettel a köztisztaság, a közrend, a sport és a turisztika területén.

A dunaszerdahelyi városi delegációt fogadta hivatalában Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt is, akivel szakmai egyeztetés után megtekintették a Magyarország egyik legszebb városházájának tartott épület dísztermét.

A Városüzemeltetési Főosztályon Szabó Zsolt főosztályvezető osztott meg hasznos tapasztalatokat a látogatókkal, illetve Cserna Sándor közbiztonsági referens, osztályvezető, az önkormányzati rendészet vezetője adott teljes áttekintést a 116 ezres település közbiztonsági feladatairól.

Vele látogattak el az Újpesti Rendőrkapitányságra is, ahol fogadta őket Buchwald Milán, a rendőrkapitányság vezetője, aki többek között az újpesti térfigyelő kamerákat működtető vezérlőközpontot, illetve annak kezelését mutatta be.

A látogatás során városunk delegációjának tagjaival találkozott dr. Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki a második legrégebben alapított magyar sportegyesület, az Újpest FC ajándékaival lepte meg őket.

Ezt követően az Újpesti Városgondnokság Kft. telephelyét keresték fel, ahol Vasa Zoltán ügyvezető igazgató ismertette meg a dunaszerdahelyi látogatókkal a városgondnokság székhelyét, telephelyét, raktárcsarnokát és gépparkját, illetve a legfontosabb általuk végzett feladatokat vázolta fel számukra.

Ezt követően az önkormányzati tulajdonú, szabadtéri családi játszóparkot, a Tarzan Parkot tekintették meg. A játszópark 18 ezer négyzetméteren várja a játékos kedvű gyerekeket és szüleiket, hét játéktérrel – a Homoktengerrel, a Zengőréttel, a Felhővárakkal, a Picurvárral, a Hintaréttel, a Billegligettel és a Liándzsungellel –, valamint több mint negyven komplex játszóeszközzel. Az egyes szigeteken a legmodernebb és legjobb fejlesztő hatással bíró szabadtéri mozgáseszközök lelhetőek fel, melyek a gyermekek életkorához maximálisan alkalmazkodnak.

A tartalmas nap végén pedig a delegáció tagjai az éppen zajló Újpesti Városnapok rendezvényeibe tekinthettek bele. 

(na)