Back to top

A városi támogatásokról döntöttek a szakbizottságok

Publikálva: 2019, február 19 - 11:02
Az elmúlt időszakban döntöttek a városi önkormányzat mellett működő szakbizottságok a városi támogatások elosztásáról. Ennek kapcsán megkérdeztük a három érintett bizottság vezetőjét a tapasztalataikról, közülük Gútay László, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke válaszolt eddig kérdéseinkre.
A városi támogatásokról döntöttek a szakbizottságok

Idén a képviselő-testület döntése értelmében több támogatást tudnak elosztani a bizottságok. Az előző évekhez képest tapasztalható-e emiatt nagyobb igény vagy a beérkezett pályázatok számának növekedése?

A beérkezett pályázatok az Oktatási és Kulturális Bizottság által zömmel pozitív elbírálásban részesültek. A bíráló bizottság elsősorban a pályázatok tárgyi témáját értékelte, tobábbá igyekeztünk figyelembe venni, hogy milyen célközönséget céloznak meg, s a tervezett rendezvények számszerűen  milyen tömeget mozgatnak, milyen kulturális értékeket hordoznak majd, s nem utolsó sorban milyen üzenetük van akár a fiatalabb korosztály számára. Ügyeltünk arra is, hogy mely tervezetek irányulnak arra, hogy a társadalom lehető legszélesebb rétegéhez kívánnak szólni, illetve amelyek Dunaszerdahely város hírnevét kívánják öregbíteni.

Természetesen az új pályázók sem lettek elutasítva. Különös körültekintéssel jártunk el az oktatásügyi tematikát érintő pályázatok esetében, hiszen ott elsődleges szempont, hogy a kért támogatási összeg valóban az oktatás színvonalának emelését szolgálja.

A jelen körben sikertelen pályázóknak van még más lehetősége, hogy támogatáshoz jussanak a városi költségvetésből az idén?

Fontos tudni, hogy a mostani kiírásban sikertelen pályázóknak még van lehetőségük, esélyük, hiszen a 2015/1-es rendelet értelmében az „arra érdemesek“ a polgármesteri alapból kaphatnak támogatást. Az elnyert pályázatok pontos juttatásait, tehát az elbírált összeget a soron következő ülésén hagyja jóvá a városi önkormányzat.

Ezt már olvasta?

Címkék: Gútay László
Cookies