Back to top

A városi rendőrök már kerékpáron is szolgálatot teljesítenek

Publikálva: 2019, július 2 - 11:51
Kedd reggel Hájos Zoltán polgármester és Csiba Tibor, a városi rendőrség parancsnoka jelenléténben vették szolgálatba a rend helyi őrei a testület által vásárolt két új kerékpárt.
A városi rendőrök már kerékpáron is szolgálatot teljesítenek

A polgármester a rövid átadón kiemelte, sok olyan eset akad a városban, ahova a városi rendőrség munkatársai hamarabb ki tudnak menni kerékpárral mint autóval, ezért döntöttek úgy, hogy két biciklivel is bővítik az eszközparkot. 

Csiba Tibor pedig hangsúlyozta, a városvezetővel közös ötletük volt a kerékpáros megoldás, s mint megvizsgálták, sok városban működik hasonló. Természetesen a két városi rendőr, aki ilyen módon fog majd szolgáltatot teljesíteni ugyancsak felkészült a pedálozásra, s két keréken az őszig fogják majd biztosítani a belváros és a termálfürdő biztonságát, a további kollégáikkal közösen. 

A két kerékpár beszerzése 900 euróba került, s mindenki bízik benne, hogy ahol az ország más részeiben, Dunaszerdahelyen is segítségére lesznek a turista szezonban nem csak a városlakóknak, hanem a hozzánk érkező vendégek biztonságának is. És tegyük hozzá, környezettudatosan is.

Ezt már olvasta?