Back to top

Várják a jelentkezőket az idei Versünnepre

Publikálva: 2023, január 31 - 06:30
Az idei év kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik tematikájában a 2023-as Versünnep, amelynek versenyprogramjába még várják a jelentkezéseket.
Várják a jelentkezőket az idei Versünnepre

A Versünnep Alapítvány „Reszket a bokor, mert eszembe jutottál” címmel, négy kategóriában írta ki az idei versenyprogramot, amelybe jelentkezhetnek hivatásos és nem hivatásos előadóművészek, amatőr előadók, formációk, valamint iskolák és civil közösségek is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közleményük szerint a jelentkezéseket a Vers- és prózamondás, az Énekelt vers vagy versmegzenésítés, a Képző és/vagy filmművészeti alkotás, illetve a Táncművészeti alkotás kategóriákban várják.

A határidő hivatásos előadók esetében február 20., nem hivatásos előadóknál március 31. éjfél.

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között kötelezően idei irodalmi évfordulós szerzőnek – Petőfi Sándor, Szendrey Júlia, Madách Imre vagy Kormos István – is kell szerepelnie.

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet, a verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgy- és pénzjutalmakban részesülnek – áll a közleményben.

A szervezők kiemelték, hogy a Versünnep 2023. évi eseményeire iskolák és civil közösségek is jelentkezhetnek.

A programhoz az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével.

A versmondó versenyek legjobbjai, kategóriagyőztesei és az egyéni előadók nemzetközi seregszemlén, valamint szakmai továbbképző nyári műhelymunkán vehetnek részt.

A versenyfelhívás a www.versunnep.net linken érhető el.

(MTI/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Címkék: felhívás
Cookies