Back to top

Várják a javaslatokat „Az év ökológiai tette” cím elnyerésére

Publikálva: 2023, október 2 - 15:41
A Nagyszombati önkormányzati kerület (TTSK) „Az év ökológiai tette” verseny mostani, 13. évfolyamában is szeretné elismerésben részesíteni azokat az egyéneket és közösségeket, akik, illetve amelyek hozzájárultak a környezet védelméhez és alakításához. A 2023-as évi projektekre 2024. február 29-ig lehet javaslatot tenni, melyeket postán vagy online lehet beküldeni – tájékoztatott a kerület kommunikációs osztálya.
Várják a javaslatokat „Az év ökológiai tette” cím elnyerésére

Ökológiai tevékenységnek számítanak az olyan aktivitások, mint a települések és városok kataszterében található illegális hulladéklerakatok dokumentálása és felszámolása, a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése az iskolákban, zöldövezet kialakítása, értékes élőhelyek (biotópok) megmentése vagy dokumentálása, megújuló energiaforrások felhasználása, az ifjúsággal végzett környezetvédelmi tevékenység, vagy környezetvédelmi témájú versenyek szervezése.

Az elmúlt öt évben összesen 124 projektet terjesztettek be elismerésre, tavaly harmincat, ami rekordnak számít.

„A Nagyszombati önkormányzati kerület nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Ez a gyakorlatban például kerékpárutak kiépítését, a fenntartható mobilitás támogatását, a környezetvédelmi témákra összpontosító projektek támogatását jelenti. „Az év ökológiai tette” keretén belül elismerésben részesítjük a régió lakosságának aktív környezetvédő tevékenységét, és egyben felhívjuk a figyelmet ennek fontosságára” – mondta Jozef Viskupič megyeelnök.

A versenybe nevezhetők magánszemélyek, önkormányzatok vagy érdekképviseletek, óvodai, általános és középiskolai kollektívák. Az első helyezettet 1500 euróval, a másodikat 1000 euróval, a harmadikat 700 euróval jutalmazzák.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies