Back to top

Várják a fesztiválszervezők jelentkezését

Publikálva: 2019, február 4 - 15:28
A dunaszerdahelyi városi képviselő-testület korábban rendeletet fogadott el a szolgáltatásnyújtással és termékárusítással egybekötött kulturális rendezvények feltételeinek szabályozására.
Várják a fesztiválszervezők jelentkezését

Ezzel szerették volna a képviselők elérni, hogy a szórakozás körülményeit a résztvevők és a többi városlakó igényeinek is megfeleljenek, vagyis ne zavarják egymás akár a túl hangos zenével, akár mással. Ennek kapcsán Pápay Zoltán, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal pénzügyi főosztályvezetője elmondta, a rendezőnek 60 nappal a rendezvény előtt kell kérvényt benyújtaniuk a városi hivatalba.

A kérvényhez csatolni kell az őrző-védő szolgálattal megkötött szerződést. Tájékoztatni kell továbbá arról is az önkormányzatot, hogy kik lesznek a fellépők, az étel-és italárusok, milyen lesz a színpad elhelyezése, merre lesznek fordítva a hangfalak. A rendelet szabályozza a kültéri rendezvények időtartamát is. Pénteken és szombaton éjszaka 2 óráig, míg hétfőtől csütörtökig és vasárnap éjfélig lehet kültéri rendezvényt tartani. A szabadtéri koncertek, zenés produkciók hangereje pedig nem haladhatja meg a 80 decibelt a hangfalak irányából a színpadtól 200 méterre. 

A főosztályvezetőtől megtudtuk, az idei rendezvények szervezői ugyanakkor még nem kezdték el az ügyintézést, amely hosszabb folyamat, pedig a kérvény átvizsgálása után kapnak csak engedélyt a fesztivál megrendezésére. Az elmúlt évben több panasz is volt a zajszennyezés kapcsán bizonyos kültéri rendezvények esetében, a városi hivatal méréseket is végzett, ennek fényében fognak idén majd javaslatokat tenni a szervezőknek.

Éppen ezért kérik a szervezőket vegyék fel a kapcsolatot a városi hivatallal, hogy a szabályozásnak megfelelően tudjanak minőségi szórakozást kínálni a dunaszerdahelyieknek.

Ezt már olvasta?

Cookies