Back to top

Várja a jelentkezőket a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának mentorprogramja

Publikálva: 2021, december 21 - 09:08
Új lendületet kapott a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának (SZMÍT) mentorprogramja. A szervezet várja mindazok jelentkezését, akik fejleszteni szeretnék az íráskészségüket.
Várja a jelentkezőket a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának mentorprogramja

„Az irodalom művelése tehetség és munka. Főleg munka. Egy kötet (és egy írás) megszületésének csak az első fázisa az ihletett eksztázis. A többi a szerkesztés, amiben segítséget nyújtunk. Itt a lehetőség, hogy fejlődj. A Szlovákiai Magyar Írók Társasága ingyenes mentorálást kínál” – olvasható a SZMÍT honlapján.

A képzés során a mentorált számára kijelölnek egy-egy elismert írót vagy költőt, aki onnan kezdve figyelemmel kíséri, megismeri, illetve véleményezi a pályakezdő irodalmi munkásságát.

Habár elsősorban (tekintettel a járványhelyzetre is) online alapú mentorálást céloztak meg, odafigyelnek a jelentkezők földrajzi elhelyezkedésére, hogy hozzájuk közel élő mentort jelöljenek ki, így a valós térbe is áthelyezhetik megbeszéléseiket.

Ráadásul az űrlapra feltölthető szövegmutatvány segítségével a jelentkező nem csak megmutathatja, mit alkotott, de a számára kijelölt mentor munkáját is megkönnyítheti.

A jelentkezők fejlődése mellett a kortárs irodalom kibővítése is céljaik közé tartozik.

„Fontos, hogy ne csak a halott szerzőinket olvassuk, hanem a kortárs felvidéki magyar szerzőket is. Ehhez pedig elengedhetetlen az utánpótlás.

Célunk, hogy a fiatalság is hallassa a hangját, épp ezért megjelenési lehetőséget kínálunk az Előretolt Helyőrség felvidéki kiadásában és az Opus irodalmi folyóiratban” – olvasható a honlapon.

Az írószervezet honlapján elérhető a mentorprogram bemutatása (az abban szereplő mentorokkal együtt), valamint a jelentkezési lap is.

Ezt már olvasta?

Cookies