Jelenlegi hely

Varázsoljunk Itsipitsit

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 28 - 08:35 | Színes
Október elején nyílt meg az Itsipitsi Varázsműhely, mely a babákkal és mamákkal törődést tűzte ki fő céljának. Sőt, novembertől már icipici kikapcsolódási és találkozási lehetőséget is kínál a Varázsműhely mellett megnyíló és bővülő Itsipitsi bolt.
Varázsoljunk Itsipitsit

Hogy mi vezérel egy ilyen foglalkozási központ, bolt és kávézó megnyitására valakit? Erről az Itsipitsi Varázsműhely alapítóival: Hunčík Gabival, Hunčík Katával és Péterfi Gabival beszélgettünk.

„Volt egy, már három éve működő boltunk, ahol elsősorban babaruhákkal, kiegészítőkkel és az utóbbi időben gyerekkönyvekkel foglalkoztunk. A hozzánk betérő anyukák, és a Baba-Mama Klub foglalkozásainak vezetői is felvetették, hogy milyen jó lenne, ha Dunaszerdahelyen is kialakulhatna egy olyan központ, ahol több babás-mamás foglalkozás is elérhető lenne, ugyanakkor a foglalkozásokon kívül is találkozhatnának, beszélgethetnének a látogatók. Az idén novemberben új helyre költözött boltunk, olyan helyet találtunk, ahol egymás mellett megférnek a foglalkozások, a bolt eddigi profilja is bővülhetett kávézóval, és ami ugyanolyan fontos, játszósarokkal. Így már arra is lehetőség adódik, hogy az egyes foglalkozások előtt, vagy után egy finom kávé mellé üljenek le az anyukák beszélgetni, míg a gyerkőcök is elfoglalhatják magukat.”

Fókuszban a foglalkozások

Egy fedél alatt található már október elejétől a Ringató, Mocorgó, Tipegő – Molnár Karácsony Emőke vezetésével, a kismama, kisbaba, baba-mama jóga Bernáth Mónikával, de speciális foglalkozások is megtalálhatók a Varázsműhelyben. Lakatos Anikó, fizikoterapeuta gyógytornájára a kicsiktől kezdve egészen 10-12 éves korig jönnek érdeklődők. Továbbá itt tart Ayres terápiát Tánczos Annamária is, aki hiperaktív, figyelemzavaros, autista, tanulási és magatartási problémákkal küzdő gyerekekkel foglalkozik. Akinek gondja akad az iskolába iratkozás előtt, azok Bíró Huszár Ágival vehetnek részt az Ügyes vagy! nevű készségfejlesztőn, mely játékos formában készíti elő a kicsiket az általános iskolára.

A Varázsműhely közösségi oldalának tagjai az egyes foglalkozások vezetői - kiscsoportos foglalkozások lévén - így egyenesen velük lehet egyeztetni az órarendben található időpontokat.

Beszélgessünk Itsipitsit

Az imént felsorolt foglalkozások eddig is kiválóan működtek, egyre több érdeklődőt vonzva, akiknek már nem kell távolabbra, például Győrbe utazniuk, ha szeretnének részesei lenni a klub által kínált lehetőségeknek. Új lehetőségként most egy fedél alá kerültek, így más foglalkozás is a látogató látókörébe kerülhet. A másik újdonság pedig a Varázsműhely mellett található bolt, amely egyben kávézó is.

„Amikor elindítottuk a boltot, jöttek az anyukák, gyerekek, elkezdtek kapcsolatok, barátságok kialakulni. A Varázsműhelybe érkezők is előszeretettel találkoztak egymással, barátkoztak, beszélgettek. Ekkor vetődött fel az ötlet, hogy adjunk lehetőséget ezeknek a találkozóknak is. A korábbi boltunk az új helyszínen ezáltal bővült kávézóval, ahová nyugodtan jöhetnek a foglalkozások előtt, vagy utána kávézni, beszélgetni az anyukák. Hogy a gyerekeik se unatkozzanak, ezért játszósarokkal is bővítettük az üzletet. Így végül is egy komplett egységet kínálunk a hozzánk betérőknek: vásárolhatnak babaruhát, kiegészítőket, gyerekkönyvet, gyermeknevelési szakkönyvet, organikus gyerekételeket, miközben kávézhatnak, beszélgethetnek, vagy éppen valamelyik baba-mama foglalkozáson vehetnek részt.

A jövőre nézve is vannak terveink, mert előadásoknak is szeretnénk otthont biztosítani, legyen szó Szülő-kör-ről, vagy bármilyen egyéb, speciális előadásról, amely problémával küzdő, vagy tájékozatlan szülőknek segít. És idővel gyerekeknek szóló író-olvasó találkozókat is szeretnénk szervezni. A munkánk lényege, hogy minőséget és szolgálatot nyújtsunk, közösséget alakítsunk ki.

Röviden összefoglalva az Itsipitsi Varázsműhely kulcsszavai: közösség, támogatás, szolgálat - ez a három a kiindulópont, a többi pedig idővel majd ezek köré épül.”