Jelenlegi hely

Vamos, Eric!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 18 - 15:59 | DAC hírek
Történelmi lesz a DAC számára ez a mai nap?
Vamos, Eric!

A négymillió lakosú Panama ma délután történelme során először lép pályára világbajnokságon. A Los Canaleros táborából érkező legfrisseb hírek szerint a VB egyik titkos esélyese, Belgium elleni összecsapáson a DAC játékosa, Eric Davis is szerepet kap.

Davis esetleges pályára lépése történelmi tett lenne klubunk számára, ugyanis ő lehet a dunaszerdahelyi labdarúgás első játékosa, aki megmutathatná magát egy világbajnokságon. A DAC eddigi egyetlen, vb-t megjárt labdarúgója Fieber Péter volt, aki azonban az 1990-es olaszországi megmérettetésen nem kapott szerepet.

Panama főleg a Csendes- és az Atlanti-óceánt összekötő csatornájáról híres. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya a 62 éves kolumbiai Hernán Darío Gómez, aki nagyon érdekes figurája a világ labdarúgásának. Csak ő és a francia Henri Michel voltak képesek három különböző országgal is kijutni a világbajnokságra. Gómez 1998-ban hazáját, Kolumbiát, négy évvel később Ecuadort, most pedig Panamát vezette ki a vb-re. További bravúr, hogy Ecuador és Panama Gómez színrelépése előtt még sohasem kvalifikálta magát a viadalra!

A panamaiak a FIFA legújabb ranglistáján az 55. helyen állnak, Oroszországban pedig kemény feladat vár rájuk. A csoportban  fokozatosan Belgiummal (jelenleg 3. a FIFA rangsorában), Angliával (12.) és Tunéziával (21.) mérik össze erejüket.

A DAC huszonhét éves balhátvédje, Eric Davis eddig 38 alkalommal szerepelt a válogatottban. A világbajnoki selejtezőkön négyszer kapott szerepet. A vb-n a 15-ös számú mez lesz az övé, és ő a Fortuna Liga egyetlen világbajnoki szereplője. Csak összehasonlításképpen: a cseh és a magyar élvonalból sincs egy játékos sem a megmérettetésen.

„Mindannyian türelmetlenek és pozitívak vagyunk, bár tudjuk, hogy egy nagyon erős ellenfél vár ránk. Viszont bízunk a képességeinkben. Ez Panama legelső világbajnoki mérkőzése, így mindenekelőtt szeretnénk kiélvezni a találkozót. Biztos vagyok benne, hogy jó benyomást keltünk majd,” üzente nekünk egyenesen a mai összecsapás helyszínéről Eric Davis. A csapat világbajnoki céljaival kapcsolatban hozzátette: „Szeretnénk legalább egy győzelmet aratni, kiélvezni a torna minden pillanatát és tanulni.”

Panama programja a 2018-as vb-n – G csoport:

Belgium – Panama (június 18-a, közép-európai idő szerint 17.00, Szocsi)

Anglia – Panama (június 24-e, közép-európai idő szerint 14.00, Nyizsnyij Novgorod)

Panama – Tunézia (június 28-a, közép-európai idő szerint 20.00, Szaranszk)    

Hajrá, Eric! Vamos, Eric!

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Eric Davis