Back to top

Vámbérysek a festői Olaszországban

Publikálva: 2017, április 20 - 18:37
Április elején – tökéletes kirándulóidőben – négynapos tanulmányi úton vettek részt a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai Észak-Olaszországban.

„Hétfőn este autóbusszal indultunk a gimnázium parkolójából. Másnap délelőtt megérkeztünk Veronába. Itt megtekintettük az ókori amfiteátrumot, az Arénát és a szerelmesek híres zarándokhelyét, Júlia házát és erkélyét. Szállásunk Sirmione olasz városkában volt, melyet a Garda-tó gyöngyszemének neveznek. Este már a tó partján sétálgattunk és a vacsora során megkóstolhattuk a híres olasz konyha remekeit.

A kirándulás fő célja Milánó volt, a kihagyhatatlan világhírű operaházával, a Scálával, a lenyűgöző székesegyházával és a Victor Emanuel Galériával. A nevezetességek megtekintését követően shoppingoltunk a világmárkák birodalmában és megkóstoltuk a kihagyhatatlan olasz fagyit.

A csütörtöki napon nagy élményt nyújtott a Garda-tavon való hajókázás. Az utolsó napon Velence következett, a lagúnák városa, felkerestük a Szent Márk teret és templomot. Órákon át ábrándozva sétálgattunk a keskeny kis utcákon, felhasználtuk angol nyelvtudásunkat és fáradtan, de garantáltan felejthetetlen élményekkel tértünk haza.

Köszönetet mondunk  Dömény Ivett és Soóky Ágota tanárnőknek a szervezésért, és Zirig Ferenc igazgató úrnak a lehetőségért, hogy ismereteinket nemcsak elméletben, de gyakorlatban is gyarapíthattuk.”

Baffi Boglárka, az I.A osztály tanulója

Ezt már olvasta?

Cookies