Back to top

Vámbéryre emlékeznek ma és holnap

Publikálva: 2017, március 23 - 08:35
Felföldi Szabolcs Fény metszette élet című, rendkívül gazdagon illusztrált Vámbéry-albumának bemutatójával nyitják meg ma 18.00 órakor a Vámbéry Napokat.

Az estet Hodossy Gyula, a Vámbéry Polgári Társulás igazgatója nyitja meg, majd Zimonyi István egyetemi tanár (Szeged), a Vámbéry Tudományos Kollégium tagja mutatja be a közönségnek a társulás új kötetét. A bemutatót, amelyet a Vámbéry téri Vináriumban tartanak, Keller László turkológus vezeti.

Holnap, pénteken pedig előbb a Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos döntőjét rendezik meg 9.00 órától a Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskolában, amit majd a szakavatott zsűri 13.00 órakor ugyanitt értékel ki.

14.00 órakor a Vámbéry-téren koszorúzzák majd meg Vámbéry Ármin mellszobrát – itt a köszöntőt Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere mondja, míg az ünnepi beszédet Zimonyi István egyetemi tanár, a Vámbéry Tudományos Kollégium tagja tartja –, majd a programot a váosháza dísztermében zárják, ahol idén is átadják a Vámbéry-díjat.

Ezt már olvasta?

Cookies