Back to top

Valódi feketére vált a Google-szolgáltatások háttere sötét módban

Publikálva: 2022, március 3 - 09:26
A Google a legtöbb szolgáltatásánál bevezette a sötét módot az elmúlt években, legyen szó akár a webes felületekről, akár a mobilos alkalmazásokról. Amiatt azonban többen kritizálták őket, hogy valódi fekete helyett sötétszürke hátteret használtak, ami kevésbé előnyös az OLED kijelzők esetében. Szerencsére a keresőóriás meghallgatta a felhasználók kívánságát, és megújítják a sötét módot.
Valódi feketére vált a Google-szolgáltatások háttere sötét módban

A Google már el is kezdte a valódi fekete (#000000) hátterű megjelenés tesztelését a felhasználók egy részénél. Ez azoknak lesz különösen jó, akik OLED paneles készüléket használnak, hiszen így a pixelek nagy része teljesen inaktív, vagyis csökken a fogyasztás. Emellett a látvány is szebb lesz, hiszen például telefonokon vagy táblagépeken a háttér teljesen egybefolyik majd a készülék keretével.

The Verge közzé is tett egy képernyőképet, náluk már megjelent a teljesen fekete felület a Google-kereső asztali böngészős verziójában, de az appoknál még nem.

Összehasonlításképpen ilyen a korábbi (jelenlegi) verzió:

Nem biztos, hogy elsőre olyan hatalmasnak tűnik a különbség, de ahogy már írtuk is, sokat számít az OLED kijelzők esetében.

A folyamat tehát megindult, valószínűleg a Google az összes alkalmazásában le fogja cserélni a sötétszürke hátterű sötét módot valódi feketére, de ez nem egy villámgyors folyamat lesz, beletelhet egy kis időbe, mire mindenhol élesítik a változást.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: google
Cookies