Back to top

A vállalkozóknak csütörtökig kell befizetniük az új biztosítási összeget

Publikálva: 2019, augusztus 7 - 15:01
Legkésőbb augusztus 8-ig kell befizetniük a vállalkozóknak és az egyéni vállalkozóknak az előző évi bevételeik alapján megszabott új biztosítási összeget – figyelmeztet a Szociális Biztosító.
A vállalkozóknak csütörtökig kell befizetniük az új biztosítási összeget

Azokra az egyéni vállalkozókra vonatkozik a kötelezettség, akik nem kértek halasztást és időben, március végéig adták le az adóbevallásukat. A Szociális Biztosító az új (vagy a változatlan) összegről július 22-ig értesítette ügyfeleit. „Aki mostanáig nem nézte meg a postán vagy e-mailben küldött értesítést, legfőbb ideje, hogy megtegye, és ha változott az összeg, módosítsa az átutalás összegét a bankban” – figyelmeztet Peter Višváder, a Szociális Biztosító szóvivője.

A biztosítási összeget minden évben augusztus 8-ig kell aktualizálni. A Szociális Biztosító mintegy 180 ezer vállalkozónak küldött értesítést.

24 ezer új ügyfélnek kell júliustól járulékot fizetnie, 10 ezer egyéni vállalkozó fizetési kötelezettsége megszűnik, 140 ezer ügyfél biztosítási összege pedig változik. A legalacsonyabb biztosítási összeg továbbra is havi 158,11 euró.

Forrás: felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies